İYİ Parti'den kayyım tepkisi: İzah etmek mesuliyeti iktidarındır

İYİ Parti'den kayyım tepkisi: İzah etmek mesuliyeti iktidarındır
İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu 3 büyükşehir belediyesine kayyım atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada, "İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır" dedi.

İYİ Parti'den yapılan açıklama özetle şöyle: 

"Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır.

Biz İYİ Parti olarak, ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmak amacıyla sorumlulukla hareket etmek durumundayız. Bu anlayışla Türkiye’de, devletimizin ve milletimizin hukukunun üstünlüğünün teminatı altında yüksek kaliteli bir demokrasi ve güçlü bir ekonomi ile dünyayla rekabet edebilecek bir düzeye erişmesi için alınteri dökeceğiz.

Ülkemizde her geçen gün yaşanmakta olan hadiseler, bize kendimizden başka tutunacak hiçbir dalımızın olmadığını ihbar etmektedir. 82 Milyonun birbirine kardeş, bir ve beraber edecek yeni bir yönetim anlayışı devlete ve millete hizmeti devralmalıdır. İYİ Parti, böyle bir hedefi gerçekleştirmek için hazır olup bu yönde çaba göstermektedir"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar