İYİ Parti'den resmi ittifak açıklaması

İYİ Parti'den resmi ittifak açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, İYİ Parti ve CHP’nin hangi illerde birbirini destekleyeceğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 31 Mart seçimleri için İYİ Parti ve CHP arasında varılan ittifakı resmi olarak duyurdu. Paçacı "Asıl bizim mücadelemiz bir 'beka' mücadelesidir" dedi.

CHP ile İYİ Parti ittifak konusunda birçok ilde mutabakata vardı.

Buna göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay ve Eskişehir’de aday çıkarmayacak. Buna karşılık ise CHP; Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayacak ve İYİ Parti’yi destekleyecek.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı  Müsavat Dervişoğlu, mutabakatı "İYİ Parti’yle Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden, "Yerel Seçimde Güçbirliği" arayışları malumunuz olduğu üzere anlaşmayla sonuçlandı" sözleriyle duyurdu.

"Asıl bizim mücadelemiz bir ‘beka’ mücadelesidir" diyen Dervişoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

"İYİ Parti, ‘31 Mart Yerel Seçimi’ nde, ülkemizi bugünkü sıkıntılarla yüz yüze getiren iktidar ve siyaset anlayışının, sahneden çekilmesi için elinden geleni yapacaktır. Artık bilinmektedir ki, milletimizi "şahsi beka" kaygısıyla kandırmaya kalkanların, bizzat kendileri, ülkemiz için "beka" sorunudur. Milletimizin, mevcut siyasal düzeni değiştirebilmek adına bir işbirliği beklentisi olduğunu biliyorduk ve bu beklentiyi karşılayabilmek için çaba gösterdik. Sözümüzün ve sorumluluğumuzun arkasında durduk. Ve bu duruşumuzun, 31 Mart’ta iyi bir sonuç alacağından eminiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar