'İYİ Parti, kıyı illerinde CHP ile adaylar üzerinden uzlaşı istiyor'

'İYİ Parti, kıyı illerinde CHP ile adaylar üzerinden uzlaşı istiyor'
İki parti de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş'ın adaylığına ‘sıcak' bakıyor.

İYİ Parti'nin, Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimler için kıyı illerinde CHP ile adaylar üzerinden uzlaşı istediği ifade ediliyor.

İYİ Parti, yerel seçimlerde kıyı illerinde CHP ile adaylar üzerinden uzlaşı istiyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulislere dayandırdığı haberine göre, yönetimde olmasa da iki partinin il ve ilçe teşkilatları arasında seçimi kazanmaya dönük hamleler üzerinde görüşmeler olduğu belirtilirken, parti Ankara ve İstanbul'da "CHP'nin, İYİ Parti 'nin desteği sağlanmadan başarısız olacağını" değerlendiriyor.

İstanbul'da CHP'nin tabanda desteklenmesi durumunda da İYİ Parti, MHP'nin elinde bulundurduğu Manisa ve Mersin gibi büyükşehirlerde de CHP'nin desteğini hesaplıyor.

İYİ Parti, CHP'de de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş'ın adaylığına ‘sıcak' bakıyor. Ancak Yavaş'ın, "Ankara'da, CHP ve İYİ Parti'nin ‘ortak adayı' olarak yeniden siyaset sahnesine çıkmak istediği" de kulislerde konuşuluyor.

Kulislerde 24 Haziran seçimlerinde en fazla oyun Burdur, Isparta, Antalya, Çanakkale, Muğla, Denizli, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Giresun, Kırıkkale, Manisa illerinden geldiği belirlenirken, İYİ Parti bu illerde " CHP'nin desteğini" bekliyor. Bu nedenle, partilerin yönetimleri arasında olmasa da özellikle İYİ Parti'nin oy potansiyelinin olduğu bu illerde, parti teşkilatları üzerinden görüşmeler yürütüldüğü belirtiliyor.

'İYİ PARTİ'SİZ ZOR'

Partide CHP'nin, İYİ Parti'nin de desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alabileceği ifade ediliyor. Ancak İYİ Parti, "partinin bazı büyükşehir belediye başkanlıklarında CHP'yi desteklemesi durumunda, İYİ Parti 'nin oyunun yüksek olduğu ilçe belediye başkanlıklarında da CHP'nin desteğini" bekliyor. İYİ Parti'nin ‘merkez sağ' hedefi de olduğundan İç Anadolu Bölgesi'nde ve Karadeniz'deki illerde çalışmalarını da ‘merkez sağ' seçmen üzerinden sürdürecek. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar