İYİ Parti'nin İstanbul ve İzmir adayları belli oldu iddiası

İYİ Parti'nin İstanbul ve İzmir adayları belli oldu iddiası
İYİ Parti'de yerel seçimler için İstanbul ve İzmir adaylarının belli olduğu iddia edildi.

İYİ Parti'nin yerel seçimlerindeki büyükşehir belediye başkan adaylarından bazılarının belli olduğu iddia edildi. İddiaya göre İstanbul için Ümit Özdağ’ın, İzmir için ise Şengül Hablemitoğlu'nun ismi geçiyor. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu iddiaya ilişkin, "Böyle bir kararımız yok" dedi. 

NTV'de yer alan habere göre İstanbul'da Ümit Özdağ, Adana'da İsmail Koncuk, İzmir'de Şengül Hablemitoğlu, Muğla'da Behçet Saatcı, Antalya'da Hasan Subaşı ve Balıkesir'de İsmail Ok aday gösterilecek isimler arasında yer aldı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BEHÇET SAATCI'DAN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti'de belediye başkanlığı adaylığı iddiaları konusunda bir açıklama da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'dan geldi. İYİ Parti Muğla Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Saatcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, adaylık konusundaki iddiaların şu an için gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Saatcı, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şahsımın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ulusal medyada yer alan son dakika haberleri, şuan için gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamıyla provokasyona ve ajitasyona yöneliktir. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır." (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar