İYİ Partili Çıray'ın ağabeyi AKP'den İzmir aday adayı

İYİ Partili Çıray'ın ağabeyi AKP'den İzmir aday adayı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın ağabeyi Haldun Çıray adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de AKP'den büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için ilk resmi başvuruyu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın ağabeyi Haldun Çıray yaptı. Çıray, "Beni Cumhurbaşkanım atasın. Cumhurbaşkanı büyükşehir adayını belirleyecek. Özgeçmişime baksın, sorsun soruştursun, bir karar versin. Boynum kıldan ince" dedi.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını teslim eden Çıray, "Ben doğrudan doğruya gittim, başvurumu yaptım, kimseye ricada bulunmayacağım. Beni Cumhurbaşkanım atasın. Çünkü ben belediye başkanı olmak istiyorum. Herkese rica ederek gelen bir belediye başkanı değil. Cumhurbaşkanı, büyükşehir belediye başkan adayını belirleyecek. Özgeçmişime baksın, sorsun soruştursun, bir karar versin. Boynum kıldan ince. 'İzmir'in yüzü' falan diyorlar bazı adaylar için. Ben İzmir'in ta kendisiyim" diye konuştu.

Kardeşi Aytun Çıray'ın AKP'den aday adaylık başvurusu yapmasına karışmadığını söyleyen Haldun Çıray, "Biz aramızda sadece memleket meselelerini konuşuruz. Bir şey diyeceğini sanmıyorum. Bana gönülden destek olacağına inanıyorum. Bizde böyle bir tartışma söz konusu olmaz. Ben bizi eleştiriyor diye biraz kızarım ona" dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar