İzmir'de avukatlara müdahale: Çok sayıda gözaltı

İzmir'de avukatlara müdahale: Çok sayıda gözaltı
Kayyım kararını protesto için İzmir Adliyesi'nde açıklama yapan avukatlara polis müdahale etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atama kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre eyleme izin vermeyen polis, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nu avukatlardan uzaklaştırdı. Ardından avukatlara sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

Polis 26 avukat ve bir gazeteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Şube Başkanı Zafer İncin’in yanı sıra ÇHD ve ÖHD’li avukatlar bulunuyor.

Darp edilerek gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Bahattin Özdemir, Fırat Sandalcı, Fatma Demirer,  Zafer İncin, Mecit Yıldırım, Nezan Akın, Şükran Eroğlu, Sozdar Ortaç, Mehmet Baran Selanik, Dilan Gündüz, Hatice Aslan Atabay, Yunus Emre Güneş, Sadiye Unutur, Leyla Çelik, Ferhat Konur, Emel Diril, Veysi Çetin, Şule Hızal Arslan, Erdoğan Akdoğdu, Aysun Kilivan Sidal, Gül Kireçkaya, İmdat Ataş, Nergiz Tuba Arslan, Hazal Aydın, Ertan Güngör  ve gazeteci Oktay İnce.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan avukatlar sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldükten sonra serbest bırakıldı. Eylemi takip ederken gözaltına alınan Seyri Sokak Muhabiri Oktay İnce ise İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

DİYARBAKIR BAROSU KINADI

Diyarbakır Barosu, İzmir Adliyesi önünde Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasını ilişkin açıklama yapmak isteyen avukatlara polis saldırısını kınadı.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada "Meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Avukatlık mesleği aynı zamanda anayasa ve bağlı olduğumuz diğer uluslararası sözleşmelerin güvence altına almış olduğu temel hak ve özgürlükleri savunmayı da gerektirir" denildi.

Açıklamada "Meslektaşlarımıza yönelik saldırı ve ters kelepçe takılmak suretiyle gözaltına alınmaları, hukuk ve adalet arayışının temsilcisi olan savunmaya yönelen bu darbe, kayyım atamaları ile siyasete yapılan darbenin devamı niteliğindedir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar