İzmir’de 'Demokrasi Nöbeti' başladı

İzmir’de 'Demokrasi Nöbeti' başladı
'İktidar halkın birleşmesinden ve dayanışmasından korkuyor.'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Diyarbakır, Van ve Mardin’de başlatılan 'Demokrasi Nöbetlerini' İzmir’e taşımasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. İl binasında düzenlenen toplantıya HDP Milletvekileri Ayşe Sürücü, Serpil Kemalbay, Şevin Coşkun, Musa Piroğlu ve Habib Eksik'in yanı sıra çok sayıda il ve ilçe yöneticileri katıldı. Açıklamayı kent Milletvekili Serpil Kemalbay yaptı.  

İSTANBUL'DA DA BAŞLAYACAK

'Kayyım darbesinin' 37'nci gününde olduğunu söyleyen Kemalbay, demokrasi mücadelesinin devam ettiğini dile getirdi. Kemalbay, Türkiye'nin dört bir yanında kayyımlara ve AKP-MHP bloğuna karşı direnişlerinin devam ettiğini belirterek, bugünden itibaren İzmir'de ve İstanbul'da eş zamanlı olarak demokrasi nöbetine başlayacaklarını söyledi.  

Demokrasi için nöbet tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Kemalbay, "İzmir’de bugünden itibaren başlayan demokrasi nöbetimiz Alsancak semtinde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 15:00’de başlayıp saat 20:00'ye kadar devam edecektir. Nöbet eylemi öncesi yine halkımızla buluşmak için ilçelerde, kalabalık meydanlarda buluşmaya ve kayyum darbesine karşı herkesi mücadele dayanışmasına çağıracağız. Demokrasi nöbetine Türkan Saylan önünde başlamadan önce aynı zamanda bildiriler dağıtacağız" diye konuştu. 

‘DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ' 

Kemalbay, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin el ele vererek büyüyeceğini belirtti. Diyarbakır, Mardin ve Van'da kayyım atamasının aynı zamanda İzmir ve İstanbul'da kayyım ataması ve halkın iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini ifade eden Kemalbay, şunları söyledi: 

"Halkın iradesi bir yerde gasp edilmişse her yerde gasp edilmiş demektir. Adalet ve hukuk bir kişiye karşı katledilmişse hepimize karşı katledilmiştir. Dolayısıyla biz hep beraber bu barış, demokrasi ve adalet mücadelesini sürdürmek zorundayız. İzmir halkını demokrasi nöbetine dayanışmaya ve destek olmaya çağırıyoruz. Nöbet eylemini Ekim tarihine kadar sürdürmeye çalışacağız."  

'İKTİDAR, HALKIN BİRLEŞMESİNDEN VE DAYANIŞMASINDAN KORKUYOR'

AKP ve MHP faşist bloğunun demokrasiyi ayaklar altına alındığını sözlerine ekleyen Kemalbay, halkların birleşmesinden ve dayanışmasından korktuğunu ifade etti. HDP'li milletvekillerinin üstüne düşen bütün sorumluluğu yerine getirmeye kararlı olduğunu aktaran Kemalbay, sözlerini şöyle tamamladı: "Daha önce Türkan Saylan önünde yaptığımız basın açıklamaları zorba devlet uygulamaları ve polis ablukalarıyla karşılaştı. Bu baskılar zorba politikalar bizim direnişimizin önünde asla engel olamayacak. İstanbul ve İzmir olarak batıda demokrasi mücadelesini yükselteceğiz." (MA)

Öne Çıkanlar