İzmir'de kayyıma tepki

İzmir'de kayyıma tepki
İzmir emek ve demokrasi güçleri kayyıma tepki açıklamasına polis engel olmaya çalıştı.

ARTI GERÇEK- İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine atanan kayyımlara tepki açıklaması yaptı. İzmir Valiliği'nin 10 günlük eylem yasağına karşın açıklama İzmir DİSK binasında yapıldı. DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı  açıklamasında "Ülke olarak bir kez daha sivil darbeye uyandık. Demokrasi ilkelerini durmaksızın ayaklar altına alan iktidar, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alarak  bir kez daha yerlerine kayyum atadı. Belediye başkanları ahkkında yürütülen adli-idari soruşturmalar bahane edilerek yapılan bu gasbın, demokrasiyle ve hukukun üstünlüğü anlaşıyla bağdaşır hiçbir yanı bulunmamaktadır.

 31 Mart seçimlerinde halkın büyük çoğunluğunun iradesiyle seçile belediye başkanlarının cumhurbaşkanı tarafından atanmış İçişleri bakanının kararıyla görevden alınarak yerlerine yine Cumhurbaşkanı tarafındana tanmış valilerin getirilmesi  AKP'nin demokrasiye ve halk iradesine bakışının özetidir....

Açıklmada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan' seçen irade bizim de irademizdir" dedi.

Toplantı sonrası slogan atan kitleye karşı Eski Sümerbank önünün polis ablukası altına alındığı bildirildi.

 

Öne Çıkanlar