İzmir'deki Onur Yürüyüşü’ne müdahale

İzmir'deki Onur Yürüyüşü’ne müdahale
Polis en az 20 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Valiliği tarafından yasaklanan Onur Yürüyüşü’nde LGBTİ+’lar, Alsancak semtinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesinde tüm engellemelere rağmen bir araya geldi. 

Basın açıklaması yapmak isteyen kalabalığa polisler, "Siyasi slogan atmayın" sözleriyle engel olmak istedi. Sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirmek isteyen göstericiler, "Sizler var oluşumuzu bile bir tehdit olarak gördükçe, biz her yürüyüşümüz, onur yürüyüşü demeye devam edeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

Polisler bunun üzerine kalabalığın üzerine biber gazı sıktı. Polis müdahalesiyle birlikte eylemciler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi başta olmak üzere, Alsancak kordona kadar dağıldı. Polis başta kordon olmak üzere birçok ara sokakta LGBTİ+’ları darp ederek gözaltına aldı.

En az 20 kişinin gözaltına alınarak güvenlik şubeye götürüldüğü belirtildi.

Gözaltına alınanlardan Barış B. Atal, "İlk başta Bozyaka Eğitim Araştırma hastanesine götürüldük, sonra Konak şubeye ifade vermeye geldik. 16 kişinin ifadesi alındı bir kişi daha geldiğinde tekrar hastaneye götürülüp ardından serbest bırakılacağız. Herkesin durumu iyi, moraller güzel" mesajını paylaştı. (MA) 

Öne Çıkanlar