Garsonlardan kötü şaka

Garsonlardan kötü şaka
Çöpten çıkarılan ve yere sürülen yiyecekleri müşterilere servis ediyorlar.

Yiyecek sektöründe çalışan garsonlar sosyal medyada takipçi çekmek amacıyla çöpten çıkarılan ve yere sürülen yiyecekleri müşterilere servis ediyor. Sosyal medyadaki bu akımın ilk olarak, aralık ayında Big Echo adlı karaoke barda çalışan birinin yüklediği videoyla başladığı tahmin ediliyor. Videoda çalışan, buzluktan çıkardığı tavuk butlarını mutfakta yerlere sürüyor. Daha sonra butları kızgın yağa atıp kızartıyor ve hiçbir şeyden haberi olmayan müşterilere sunuyor.

Sosyal medyadaki bu akımın son örneği, Ootaya adlı bir restoran zincirinde yaşandı. Uzaylı maskesi takıp yüzünü saklayan bir çalışanın belden aşağı çıplak halde sadece genital bölgesini örten bir tepsiyle poz verdiği ve sonra da tepsiyi çekip kendini teşhir ettiği video önce Twitter'a sonra da ülke gündemine düştü.

Japoncada restoran ve 24 saat açık süpermarketlerde yarı zamanlı çalışanlara, Almanca kökenli "arbeit" kelimesinden türeme "baito" deniyor. "Baito"ların son günlerde estirdiği bu dalgaya "baito tero" ya da "yarı zamanlı terörizm" adı veriliyor.

SUŞİ RESTORAN ZİNCİRİ 24 MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Kura Sushi adlı susi restoran zincirinde çekilen videoda ise temizlediği balığı çöpe atan bir mutfak görevlisinin daha sonra balığı alıp suşi yaptığı görülüyor. Videonun viral olmasıyla beraber Kura Sushi hisseleri düştü, şirket 24 milyon dolar kaybetti. Bunun üzerine şirket yönetimi herkesten özür diledi ve videoda görüntülenen çalışanlarla ilgili yasal işlem başlatıldığını açıkladı. (BBC Türkçe)
 

 

Öne Çıkanlar