Jet Fadıl, 40 yıllık profesörü ‘Peygamber torunuyum’ diye kandırdı

Jet Fadıl, 40 yıllık profesörü ‘Peygamber torunuyum’ diye kandırdı
Nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 bin 442 yıl hapsi istenirken tahliye edilen 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, ünlü tıp profesör Ali Bayram'ı 'peygamber torunuyum' diye kandırmış.

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, olmayan devre mülklerin satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı gerekçesiyle yargılanan nitelikli dolandırıcı Fadıl Akgündüz ve akrabalarının duruşmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16’ncısı yapılan duruşmaya sanık Fadıl Akgündüz, bu kaz de koltuk değnekleriyle geldi. 150 civarında müşteki duruşma salonunda ve dışında hazır bulundu. 27 müşteki ifade verdi.

"PEYGAMBER TORUNUYUM DEMESİNE İNANMAKLA HATA YAPTIM'

Davacılar arasında yer alan ünlü tıp profesörü Dr. Ali Bayram, Jet Fadıl'ın öyle bir yalanına inandığını açıkladı ki, yalana sadece davacıların değil mahkeme heyeti de şaşkınlığını gizleyemedi.

Caprice Gold’dan kendine ait arsa ve yazlığa karşılık 825 bin lira karşılığında 4 adet devre mülk aldığını, 16 ay boyunca da kendisine kira geliri ödemesi yapıldığını anlatan Profesör Dr. Ali Bayram, "40 yıllık hekimim, herkesin sorduğu şu soru altında eziliyorum. Fadıl Akgündüz’ün ‘peygamber torunuyum’ demesine inanmakla hata yaptım. Bir müslümanın peygamberi istismar edeceğini hiç düşünmemiştim" dedi.

Profesör Dr. Ali Bayram, ayrıca sözleşme yaptıkları dönemde şirketin gösterdiği kişilere vekalet verdiğini, bu kişilerin de o dönem 825 bin lira olan arsa ve yazlığı tapuda 80 lira yani ‘bin kat’ düşük göstererek satış yaptıklarını söyledi. Bayram; bu durumu araştıran maliyecilerin yapılan usulsüzlüğü belirleyerek satışı kendisinin yapmamasına rağmen şahsına ceza geldiğini anlattı. Bazı müştekiler de aynı şekilde maliyeden ceza geldiğini söyledi.

MAĞDURİYETLERİ GİDERMESİ İÇİN TAHLİYE EDİLEN JET FADIL DOLANDIRICILIĞA DEVAM ETTİ

Müşteki beyanlarına karşı cevabı sorulan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Salih Obut ise suçlamalar için ‘Bir diyeceğimiz yok’ dediler. Daha sonra söz alan müşteki avukatları, Fadıl Akgündüz’ün mağduriyetleri gidermek için tahliye edildiğini, ancak sanığın mal kaçırmaya çalıştığını iddia ederek yeniden tutuklanmasını talep ettiler. Dosyaların çokluğu nedeniyle bilirkişilerin bu dava dosyasını almadığını belirten avukatlar, sanığın hesaplarına ve mal varlıklarına el konularak incelenmeye alınmasını talep ettiler.

MAHKEME JET FADIL HAKKINDA TELAP EDİLEN TUTUKLAMA TALEPLERİNİ KABUL ETMİYOR

Ara kararını veren mahkeme heyeti, avukatların tutuklama talebinini bir kez daha reddetti. Yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak yeniden rapor aldırılmasına karar verilerek duruşma Mayıs ayına ertelendi. Sanıklar, duruşma salonunun arka kapısından ayrıldı.

Jet Fadıl lakaplı ünlü dolandırıcı Fadıl Akgündüz, 22 Aralık 2015’de tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırdığı suçundan tutuklansada 3 ay sonraki ilk duruşmada yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliye edilmişti. (DHA)

Öne Çıkanlar