Joaquin Phoenix: Aşırı dozdan ölen kardeşini anlattı

Joaquin Phoenix: Aşırı dozdan ölen kardeşini anlattı
Joker filmindeki performansıyla başarılı bir oyunculuk sahneleyen Joaquin Phoenix, ailesiyle ilgili günışığına çıkmamış bilgileri aylaştı.

Joaquin Phoenix, 90'lı yıllarda Hollywood'un yükselen genç nesil yıldızları arasında yer alan büyük erkek kardeşi River Phoenix hakkında ender konuşmalarından birini yaptı.

Stand By Me, My Own Privade Idaho gibi filmlerle 1990'ların ilk yarısına damgasını vuran River Phoenix 1993 yılıda henüz 23 yaşındayken aşırı doz uyuşturucu nedeniyle bir bar çıkışı hayatını yitirmişti. Joaquin Phoenix bu konuda sık sık demeç vermemeyi tercih ediyordu.

Anderson Cooper'ın 60 Minutes (60 Dakika) adlı programına konuk olan Phoenix; ağabeyinin 1993 yılında genç yaşta ölümünün hem kendisini hem aileyi nasıl etkilediğini anlattı. Phoenix, Anderson Cooper'a verdiği röportajda erkek kardeşinin ölümünden ne kadar etkilendiğini ifade etti. Oscar adayı oyuncu, "Yaptığım her filmde bir şekilde River ile bağ kurduğumu hissediyorum" diye konuştu.

Joaquin Phoenix kardeşinin hayata veda ettiği dönemi de "Çok kırılgan ve savunmasız olduğumuz o anda tepemizde uçup duran helikopterler vardı, herkes bize ait olan alana girmeye çalışıyordu. Benim için ise kesinlikle bütün bunlar yas tutma sürecimi engelledi" ifadelerini kullandı.

Joaquin Phoenix, son olarak Joker filminde sergilediği başarılı oyunculuk ile Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuuncu Adayı gösterildi. (Hürriyet)

Öne Çıkanlar