Joe Biden ABD başkanlığına aday

Joe Biden ABD başkanlığına aday
76 yaşındaki siyasetçinin kamuoyunun karşısına aday olarak ilk çıkışının bu gece işçi kenti Pittsburgh'daki bir sendika toplantısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı ve Demokrat Parti'nin en kıdemli isimlerinden olan Joe Biden, çok uzun zamandır beklenen başkan adaylığını duyurdu. 2020 seçimi, Biden'ın başkanlık için üçüncü denemesi olacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ı Kasım 2020 seçimlerinde yenmek için diş bileyen Demokrat Parti'de şimdiden başkan aday adayı enflasyonu yaşanırken bu kervana Joe Biden da katıldı.

2016 başkanlık seçimlerinde aslında aday olmak istediği öğrenilen, ancak büyük oğlunu kaybettiği için yarıştan geri duran Biden, 2020 seçimleri için sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Biden "Bu ulusun ruhu için çarpışıyoruz" dedi.

"Bu ulusun temel değerleri, dünyadaki itibarımız, bizim özgün demokrasimiz, Amerika'yı Amerika yapan her şey tehlikede. İşte bu yüzden ABD Başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum" çıkışını yapan kıdemli Demokrat Partili Senatör, seçmenlere, Trump'ın ikinci dönem başkanlığına izin vermemeleri çağrısı yaptı. 

76 yaşındaki siyasetçinin kamuoyunun karşısına aday olarak ilk çıkışının bu gece işçi kenti Pittsburgh'daki bir sendika toplantısında gerçekleşmesi bekleniyor.

ADAY ADAYLARI 20'YE ULAŞTI

Sputnik'teki habere göre, Biden'ın katılmasıyla Demokrat Parti'de başkan aday adaylığını açıklayanların sayısı şimdiden 20'ye ulaştı. Anketler, bu 20'li içinde en çok halk desteği toplayanın 40 yıldır siyasetin içinde bulunan ve 8 yıl boyunca Obama'nın yardımcılığını yapan Biden olduğuna işaret ediyor. Ancak diğer adayların kampanyaya başlamasıyla bu durum değişebilir. 

CİNSEL TACİZ İDDİALARIYLA GÜNDEMDE

Biden'ın ismi gafları ve 'cinsel taciz' diye yorumlanabilen kadınlara yönelik aşırı samimi el hareketleriyle de anılıyor. Geçen günlerde bir dizi kadın, Biden'ın siyasi kampanya etkinliklerinde kendilerini rahatsız ettiğine ve adaylığını koymazsa iyi edeceğine dair açıklamalar yaptı.

Başta bu açıklamalara karşılık vermekte zorlanan, şakaya vurmaya çalışan Biden, daha sonra özür dileme yoluna gitti ve #MeToo hareketinin ışığında davranış kurallarının evrim geçirdiğini kabul ettiğini söyledi. Ancak Trump yönetiminin eleştiri oklarından kurtulamadı.  (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar