Julian Assange'ın davası Şubat 2020'ye ertelendi

Julian Assange'ın davası Şubat 2020'ye ertelendi
İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid’in WikiLeaks kurucusunun iade kararını imzaladığı ortaya çıkmıştı.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın Londra’da görülen ABD’ye iade davası Şubat 2020’ye ertelendi.

ABD) Julian Assange’ın iadesi için resmi talepte bulunduğu konuşulurken, İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid’in WikiLeaks kurucusunun iade kararını imzaladığı ortaya çıkmıştı.

BBC’de Today Programme için konuşan Javid, "(Assange) Şu anda gerektiği gibi parmaklıkların ardında. ABD tarafından yapılan bir iade talebi var yarınki duruşmadan önce ancak ben dün iade emrini imzaladım ve onayladım" demişti.

İSVEÇ DOSYAYI AÇTI AMA İSTEMEDİ

İngiltere'de 2012 yılında mahkeme, Julian Assange'ın cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Assange bunun üzerine Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. 

Ancak Ekvador'un Assange'a verdiği sığınma hakkını, kuralları sürekli ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırdığını açıklamasının hemen ardından Assange 11 Nisan’da gözaltına alınmıştı. Daha sonra Amerikalı yetkililerin iade talebi ve kefalet koşullarını yerine getirmemesini gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Assange için İsveç Savcılığı da tecavüz iddiasıyla 13 Mayıs’ta yeni bir soruşturma açmıştı. Ancak Uppsala Bölge Mahkemesi, Assange’ın tutuklu yargılanması talebini reddetti. Mahkeme, Assange’ın İsveç’e iade edilmeden davanın İngiltere'de görülmesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar