Erdoğan kabineyi topluyor: Gündem kayyımlar

Erdoğan kabineyi topluyor: Gündem kayyımlar
6 kritik başlığın ana gündem maddesini oluşturacağı toplantıda İçişleri Bakanı Soylu'nun kayyımlara ilişkin sunum yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Saray'da yapılacak kabine toplantısı yapılacak. Toplantıda başta Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanması, orman yangınlarıyla mücadele, Suriye'de Türkiye askeri konvoyuna yönelik saldırı ve ABD ile ‘güvenli bölge’ mutabakatı ana gündem maddesi olacak. Toplantıdaki gündemlerden biri de kamuda zam görüşmeleri.

Beştepe’de 6 kritik başlığın ele alınacağı toplantıda Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde başkanların görevden alınarak yerlerine yapılan kayyım atamaları değerlendirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kayyım atamaları ve belediye başkanlarına yönelik iddialar konusunda kabineye bilgi sunması bekleniyor.

YANGINDA KULLANILMAYAN UÇAKLAR

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlar da kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Burgazada ve Marmara Adası’nın yanı sıra İzmir’de büyük zarara yol açan yangınlar ve yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması konusunda kabineye bilgilendireceği ifade edildi.

SURİYE'DE TSK KONVOYUNA SALDIRI

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre kabine toplantısında ABD ile Fırat’ın doğusuna yönelik ‘güvenli bölge’ mutabakatının ardından Suriye konusunda Washington ve Moskova ile yürütülen diplomasi trafiği de ele alınacak. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yapılan görüşmeler ve ‘müşterek harekât merkezi’ çalışmaları konusunda kabineye brifing vermesi bekleniyor. Toplantıda güvenli bölgenin detayları, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin atacağı adamlara dönük değerlendirmelerde de bulunulacak. Suriye'de Türkiye'nin askeri konvoyuna yönelik hava saldırısının da detaylarıyla kabine toplantısında ele alınacağı öğrenildi. Toplantıda Fırat’ın doğusuna yönelik olası askeri harekâtın yanı sıra Kuzey Irak’taki operasyonlar ve İdlib için alınacak ek önlemlerin de detaylarıyla konuşulacağı ifade edildi.

KAMUDA ZAM GÖRÜŞMELERİ

Toplantıda talepleri kabul edilmediği için hükümetin teklifini kabul etmeyen Memur-Sen’in istediği zam oranı da görüşülecek. Toplantıda ayrıca, Doğu Akdeniz’de Avrupa ve ABD ile yaşanan enerji geriliminin de ele alınması bekleniyor.

İLK TEŞEKKÜR ZİYARETİ RİZE'YE

Öte yandan Erdoğan'ın ilk teşekkür ziyareti için memleketi Rize’ye gideceği öğrenildi. Erdoğan'ın pazartesi günü ise MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamaları için Muş’ta olacağı kaydedildi.

Öne Çıkanlar