'Kaçak' iddiasıyla tüm köyün elektriği kesildi

'Kaçak' iddiasıyla tüm köyün elektriği kesildi
Mazıdağı’na bağlı Evciler mahallesinin elektriği, 'Bu köyü cezalandırıyoruz' diyen DEDAŞ ekipleri tarafından kesildi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Evciler mahallesine dün yanlarında yüzlerce jandarma ve askeri zırhlı araçlarla giden Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) ekipleri ile köylüler arasında elektrik tartışması yaşandı.

DEDAŞ ekipleri jandarma gözetiminde evlere girerek, tek tek kaçak sayaç kontrolü yapmak istediğini belirtirken, köylüler toplanarak buna karşı çıktı. Köylüler, elektrik aboneliklerinin olduğunu ve her ay standart bir ödeme yaptıklarını belirtirken, DEDAŞ ekipleri ise yapılan ödeme miktarlarının az olduğunu iddia ederek, sayaçları kontrol etmekte ısrarcı davrandı. Ancak köylülerin izin vermemesi nedeniyle ekipler evlere giremedi.

KÖYÜ CEZALANDIRMAK İÇİN KABLOLARI KESTİLER

Köylülerin aktarımına göre, evlere girişlerine izin verilmeyen DEDAŞ ekipleri arasında bulunan bir yetkili 'O zaman biz de bu köyü cezalandırıyoruz. Buraya elektrik vermiyoruz' dedi. Köylülerin tepkileri üzerine bölgeden ayrılan ekiplerin ayrılmasından kısa bir süre sonra köyün elektrik ihtiyacını karşılayan elektrik kabloları kesilmek suretiyle tüm köyün elektriği kesildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI) 

Öne Çıkanlar