Kadıköy’de 10 Ekim anmasına müdahale

Kadıköy’de 10 Ekim anmasına müdahale
Polis, Kuzey Suriye harekatına karşı slogan atan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde bir araya geldi. Anmaya katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının kurduğu 10 Ekim- Der üyeleri, HDP milletvekilleri, parti üyeleri, barış anneleri, Suruç Aileleri İnisiyatifi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi katıldı. "Ankara Katliamını unutturmayacağız, affetmeyeceğiz katliamların hesabını soracağız" pankartı arkasında toplanan kitle sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği" ve "10 Ekimi unutma unutturma" sloganları attı.

‘BİZ SAVAŞIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yürütme Kurulu üyesi Kanber Saygılı yaptı.  DAİŞ’in saldırılarının Suruç’la başladığını belirten Saygılı, bu saldırıların Ankara Katliamı ile devam ettiğini söyledi.  Buna göz yuman kurum ve kişileri asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Saygılı, 10 Ekim’de sonrasında yaşananları anlattı.  Ülkeyi mevcut yönetimden kurtaracaklarını söyleyen Saygılı, "Bu çürümüşlük yok olana dek, yolsuzluk, hırsızlık yok olana dek, bu talan sömürü ve zulüm yok olana dek, mücadelemiz devam ediyor ve edecek" dedi. Saygılı, "Biz savaşın ne olduğunu biliyoruz. 2 bombanın ortasında kalmanın, yaralanmanın, ölmenin, sevdiğini, yoldaşını yitirmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Biz savaşa karşı barış sesini büyüteceğimiz miting alanında savaşın en cani haliyle karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

CHP’nin savaş tezkeresine evet demesine de atıfta bulunan Saygılı, "Savaş, kararı verenlerin, engel olmayanların, yol verenlerin içi yansa da bir insanlık suçudur. Biz savaşın ne olduğunu biliyoruz. İktidarın savaş politikalarından kurtulana dek mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ROJAVA’YA DESTEK SLOGANI ATAN KİTLEYE MÜDAHALE

Saygılı’nın açıklaması sırasında kitlenin sık sık, "Biji berxwedana Rojava" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları atması üzerine polis müdahale etti. Kitleyi, zorla kalkanlarla alandan uzaklaştırmaya çalışan polis ile kitle arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kadıköy çarşısına doğru ilerleyen kitlenin içerisinden çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

SAVAŞA TEPKİ ARA SOKAKLARA TAŞTI

Daha sonra Kadıköy’ün ara sokaklarına dağılan kitle TSK’nin Suriye’ye başlattığı operasyona tepki göstermeye devam etti. Kitle burada da sık sık, "Biji berxwedana QSD" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı. Polis burada da bazı kişileri darp etti.

Müdahalede gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler ise şöyle: Ersin Yükselir, Kaan Ünal, Ozan Aslan, Yiğitcan Demir, Can Şaşmaz, Rıza Yurtsever, Mert Özyer, Ahmet Edis Kankur, Göksel Kılınç, Ahmet Tarık Koçar. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar