Kadın cinayetlerinin geldiği durum ürkütücü

Kadın cinayetlerinin geldiği durum ürkütücü
Avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın öldürülmesine ilişkin açıklama yapan TÜBAKKOM ve İzmir Barosu, kadın cinayetlerindeki artışın koruyucu önlemlerin alınmaması olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve İzmir Barosu, Diyarbakır'da öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu Issı için yazılı açıklama yaptı. Eğitimli kişiler arasında yaşanan boşanma davasının dahi kadın cinayetiyle sonuçlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir" denildi. 

Kadınlara yönelik şiddet ile cinayetlerinin artmasının nedeninin boşanma davaları ve nafaka talebi olmadığına dikkat çekilerek yetkililerin önleyici ve koruyucu tedbirleri almamasından kaynaklandığının belirtildiği açıklamada,  "Dün olduğu gibi bugün de kadının insan haklarının sağlanması için mücadelemizi fedakârca sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı. (M.A)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar