Kadın futbolcuya 'twerk' sorusu tepki topladı

Kadın futbolcuya 'twerk' sorusu tepki topladı
Ballon d'Or' törenine sunucunun, yılın kadın futbolcusuna 'Twerk yapar mısın?' sorusu damga vurdu.

 Avrupa’da Yılın Futbolcusu ödülü Ballon d’Or, sahiplerini buldu. Ödül töreninde ilk kez dağıtılan ‘en iyi kadın futbolcu’ ödülüne layık görülen Ada Hegerberg’e sahnede ‘Twerk yapabiliyor musun?’ diye sorulması tepki çekti.

Törenin sunucusu Fransız DJ Martin Solveig’in sorusu sonrası 23 yaşındaki sporcu, ‘Hayır’ diyerek karşılık verdi. Üç Şampiyonlar Ligi Kupası kaldıran Hegerberg’e yöneltilen, ‘twerk’ gafı sonrası sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Fransız DJ bir özür yayınladı. Solveig, "Ada ile de konuştum. Bir şaka olduğunu anladığını söyledi. Yine de kırgın olan herkesten özür dilerim. En önemlisi Ada’yı ödül için tebrik ediyorum" dedi.

SPORCULARDAN TEPKİ

İskoç tenisçi Andy Murray ise Instagram hesabından eleştiride bulundu. Murray "Kadınlar neden hala bu b..’la uğraşmak zorunda? Mbappe ile Modric’e hangi soruyu sordular, Ada’ya hangi soruyu? Futbolla ilgili bir şeyler olmasını umuyordum. İnsanların fazla tepki gösterdiğini, bunun bir şaka olduğunu düşünenlere sesleniyorum. Hayır bu bir şaka değildi!" diye yazdı.

Arsenal formasını giyen İrlandalı futbolcu Louise Quinn de "Bu artık değişmek zorunda" dedi.

ADA HEGEBERD'DEN AÇIKLAMA

‘Twerk’ sorusuna gelen tepkilerin ardından Ada Hegerberg ise konu hakkında şu açıklamada bulundu: "Tören sonrası yanıma geldi ve böyle olduğu için çok mutsuzdu. Bunu cinsel taciz olarak değerlendirmedim. Ballon d’Or kazandığım için mutluyum."

BU YILIN BALLON D’OR KAZANANLARI

France Football dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak dağıtılan ödüllerde ‘en iyi erkek futbolcu’ ödülünü Luka Modric kazandı. Ödül, 10 yıl sonra ilk kez Lionel Messi ya da Cristiano Ronaldo dışında birine verildi. ‘En iyi 21 yaş altı oyuncu’ya verilen Kopa Kupası’nı ise Mbappe kazandı. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar