Kadın vekiller Soylu'ya karşı Las Tesis'i Meclis’te gerçekleştirildi

Kadın vekiller Soylu'ya karşı Las Tesis'i Meclis’te gerçekleştirildi
İstanbul ve Ankara'da kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Şili'de başlayan ve dünyaya yayılan 'Las Tesis' dansını yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etmişti.

Polis tarafından gerçekleştirilmesi engellenen, Şilili kadınların şiddete karşı başlattığı "Las Tesis" protestosu Meclis'te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı gerçekleştirildi.

CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in eylemi Meclis'te kadın milletvekilleriyele yapacaklarını açıkladı. Bunun ardından kadın vekiler ellerini sıralara vurarak Las Tesis şarkısınıTürkçe söylemeye başladı. Bazı vekiller de öldürülen kadınların fotoğraflarını havaya kaldırarak gösterdi.

HDP Grubu'nun da detsek verdiği eylemde CHP'li Sera Kadıgil yaptığı kısa konuşmada, "Sayın İçişleri Bakanım Şili'de başlayan ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete dikkat çekmek için yapılan bir dans var: Las Tesis. Bu eylemi yapmak için dokunulmaz olmamız gereken tek ülke sayenizde Türkiye oldu. Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak" dedi. 

CHP'li Ali Şeker de o ana ait videoyu Twitter hesabından paylaştı:

İstanbul ve Ankara'da kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Şili'de başlayan ve dünyaya yayılan 'Las Tesis' dansını yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etmiş, çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da polisin müdahalesini savunmuştu. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar