Kadına şiddet uygulayan erkek için koruma kararı

Kadına şiddet uygulayan erkek için koruma kararı
Diyarbakır Garı’nın tek kadın çalışanı Bahar Karakaş Uluğ’a şiddet uygulayan işyeri temsilcisinin koruma talebiyle yaptığı başvuru kabul edildi.

Diyarbakır Gar'ında memur olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ, aynı kurumda çalışan Memur-Sen işyeri temsilcisi Mehmet Elhazar tarafından fiziksel şiddete maruz kalmıştı. Uluğ, maruz kaldığı şiddete dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Olayla ilgili henüz bir soruşturma başlatılmazken, şiddet uygulayan Elhazar ise Yenişehir Kaymakamlığı'na başvurarak koruma talebinde bulundu.

KAYMAKAMLIKTAN KORUMA KARARI

Elhazar başvurusunda, can güvenliğinin tehdit altında olduğunu iddia ederek, Uluğ'un şiddetine uğradığını ve şiddete uğrama tehlikesi altında olduğunu ileri sürdü. Yenişehir Kaymakamlığı'nın 14 Kasım tarihli oluru ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun, 'Mülki amir tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları' başlıklı 3/1 maddesinin (ç) bendinde geçen 'Hayati tehlikesinin bulunması halinde ilgilinin talebi üzerinde veya resen geçici koruma altına alınması' hükmü kapsamında Elhazar için 14 Kasım tarihinden itibaren 1 ay süreyle geçici koruma kararı alındı.


[BTS Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ]

'BENİM KORUMA KARARI ALMAM GEREKİRKEN, ŞİDDET UYGULAYAN ALDI'

Bahar Karakaş Uluğ, şiddete maruz kalmasına rağmen herhangi bir koruma kararı talebinde bulunmadığını ifade ederek, "Olayda üstüme yürüyen adam, işyeri amirini arkasına alan kişi benim klasik düşüneceğimi sandı. Kamuoyunun ve kadınların benimle dayanışma içerisinde olacağını düşünemedi. Şiddeti kabul etmemem ve hak arayışım onu korkuttu. Kadınların mücadelesi ve benim hak arayışım adamı korkuttu. Benim koruma kararı almam gerekirken, şiddeti uygulayan bu kararı alıyor" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar