Kadir İnanır'dan Bakan Soylu'ya yanıt

Kadir İnanır'dan Bakan Soylu'ya yanıt
Bakan Soylu, Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa çözüm sürecinin 'Akil İnsan'ı sanatçı Kadir İnanır’ın da gitmesine tepki gösterdi.

Sanatçı Kadir İnanır, kendisine yönelik olarak "Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. 

'BİZİM TEK DERDİMİZ BARIŞ OLSUN'

Hürriyet’in Sanatçı Kadir İnanır'a  Soylu’nun bu sözlerini hatırlatması üzerine "Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin, eski HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabını sahneye taşıdı. Tiyatroyu izlemeye gidenler arasında, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  sanatçı Kadir İnanır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da katıldı. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadir İnanır'ı hedef aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar