Kaftancıoğlu: Onları satın almayın, sahiplenin

Kaftancıoğlu: Onları satın almayın, sahiplenin
'Siz sahiplendiğinizde onlar sizi öyle bir sahipleniyor ki dünya çok daha güzelleşiyor.'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Onlar bir oyuncak, bir eşya değil. Onlar doğum günlerinde, evlilik yıl dönümlerinde hediye edilecek geçici bir heves değil. Satın almayın, sahiplenin" dedi.

Bakım merkezindeki yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Kaftancıoğlu, "Onlar da dünyadaki bütün canlılar gibi yaşama, korunma ve barınma hakları olan canlılar. O yüzden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde herkese şunu söylemek isterim; satın almayın, lütfen sahiplenin. Siz sahiplendiğinizde onlar sizi öyle bir sahipleniyor ki dünya çok daha güzelleşiyor ve anlam kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, doktor olarak mecburi hizmetini gerçekleştirdiği Sivas’ın Suşehri ilçesinde sahiplendiği köpeğini de anlattı. Kaftancıoğlu, "Benim ilk sahiplendiğim köpeğin ismi Sarı'ydı. İlk mecburu hizmet yaptığım yıllarda Sarı, sokakta 20 günlüktü onu bulduğumda. Veteriner hekim arkadaşların ‘Kesinlikle yaşamaz’ dediği ama uzun bir çabayla yaşattığımız, onun da beni sahiplenmesiyle yaşama azmi yüksek bir canlıydı. Benim köpeğimdi Sarı ama ben ona köpek bile diyemiyorum. O, benim yol arkadaşımdı. Ne yazık ki Sarı’yı yıllar sonra bir trafik kazasında kaybettik. Şimdi Sarı’nın eksikliğini doldurmayan ama en az Sarı kadar benimle birlikte olan Rocky var" diye konuştu

Öne Çıkanlar