Yolcular esrarla uçağa binebilecek

Yolcular esrarla uçağa binebilecek
İç hatlarda 30 grama kadar esrar taşımak serbest hale geldi.

Kanada hükümeti ülkede belli miktara kadar esrar kullanımının yasal hale gelmesinin ardından yolculara uçaklarda 30 grama kadar esrar otu taşıyabileceklerini duyurdu.

Euronews’in Kerem Congar imzalı haberine göre, Kanada Ulaştırma Bakanı Marc Garneau’nun sözcüsü Delphine Denis perşembe günü AFP’ye yaptığı açıklamada "17 Ekim 2018 tarihinden itibaren Kanada sınırları içerisinde seyahat eden yolcular yasal miktarda esrar taşıyabilecek. Bu miktar 30 gram olacak. Eğer sadece iç hatlarda uçuyorlarsa, uçağa verilen bavulda ya da yanlarına aldıkları el bagajlarında da bunu taşıyabilirler" dedi. Denis yolcuların uluslararası uçuşlarda yanlarında esrar taşıyamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Cannabis Türkçe adıyla esrar eczacılık sektöründe çok kullanılan bir uyuşturucu madde. Denis ayrıca uçaklarda gizlice esrar içmeye kalkışanların çok büyük cezalarla karşı karşıya geleceğini söyleyerek yolcuları uyardı.

Transport Canada firması ABD’ye yapılan uçak, tren ve vapur seferleri konusunda daha şimdiden yolcularını bilgilendirmeye başladı. Kanada 17 Ekim’de yürürlüğe girecek kanun sonrası Uruguay’dan sonra uyuşturucu etkisiyle bilinen esrar bitkisinin yasal olduğu ikinci, G7 ülkeleri arasında da ilk devlet olacak.

Kanada’daki yasa bireylere, 30 grama kadar esrar otu bulundurabilme ya da bir ev başına dört adet esrar (canabis) bitkisi yetiştirebilme hakkı tanıyor.

Öne Çıkanlar