'Kapat Gitsin' buluşması yasaklandı

'Kapat Gitsin' buluşması yasaklandı
Medyanın tek sesliliğine karşı başlatılan 'Kapat Gitsin' kampanyası çerçevesinde yarın Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda yapılacak açıklama Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan AKP’nin grup toplantısında "Milletimiz tamam derse çekiliriz" sözlerinin ardından Twitter’da "#T A M A M" hastagiyle kampanya başlatıldı. 

Milyonlarca yurttaşın katıldığı kampanyadan sonra planlanan "Kapat Gitsin" buluşmaları yurttaşların medyanın tek sesliliğine yönelik isyanının simgesi haline geldi. "Kapat Gitsin" etkinlikleri çerçevesinde Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda yarın yapılacak açıklama Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.
 
Birleşik Haziran Hareketi karara teqki gösterdi. Kararın ardından yazılı bir açıklama yapan Birleşik Haziran Hareketi şunları kaydetti: "Bir hafta boyunca İstanbul’un birçok noktasında söz konusu etkinliğin çalışmaları yapılıyordu. Medyanın tek sesliliğine, halkın haber alma hakkının gasp edilmesine karşı bağımsız medyanın buluşacağı, halk kürsüsünün kurulacağı kuracağımız etkinlik bu kararla keyfi biçimde engellendi. Çok değil bir gün önce açıklanan AKP Seçim Beyannamesi’nde yasaklarla mücadele edileceği hamaseti yapılırken bir gün sonra söz konusu buluşmamızın yasaklanması AKP’nin bu konuda ne kadar ‘samimi’ olduğunu gözler önüne sermiştir. Karanlığa ve çürümüş düzene Tamam diyen milyonlar bu keyfi uygulamalara teslim olmayacak, yasaklara da #Tamam diyecektir." (MA) 

Öne Çıkanlar