'Kapatılan TV'lerin malları havuz medyasına mı satılacak?'

'Kapatılan TV'lerin malları havuz medyasına mı satılacak?'
Kapatılan basın kuruluşlarının mallarının satışa çıkarılmasını Meclis’in gündemine taşıyan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 'Malların iktidara yakın şirketlere satılması mı planlanıyor?' diye sordu.

HABER MERKEZİ - 15Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstühal (OHAL) sürecinde kapatılan basın kuruluşlarının mallarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak olması Meclis’in gündemine taşındı.

Konuyu Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,kapatılan basın kuruluşlarının  mallarının satışa çıkarılmasının, kurulan OHAL Komisyonu’nun mağduriyetleri giderme iddiasını çürüttüğünü vurguladı.

'MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İDDİASINI KENDİLERİ ÇÜRÜTTÜ'

İMC TV ve TV10’un mallarının yargı süreci beklenmeden satışa çıkarıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, hazırladığı önergede şu ifadelere yer verdi:

"OHAL sürecinde hukuksuz bir biçimde kapatılan basın kuruluşlarının mallarının TMSF tarafından satışa çıkarıldığı açıklanmıştır. OHAL süreciyle birlikte baskınlar yapılarak el konulan İMC TV, TV 10, Jiyan TV, Azadi TV, Radyo Nur, Meydan, Yayına Bakış, Yeni Hayat, Kocaeli Manşet, Demokrat Gebze Gazetesi ve Dost Ajans’ın demirbaş eşyalarının satışa çıkarılması, kurulan OHAL Komisyonu’nun mağduriyetleri giderme iddiasını da çürütmüştür.

'EL KONAN MALLARIN APAR TOPAR SATIŞA ÇIKARILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ'

Zira söz konusu basın kuruluşlarından İMC TV, TV 10, Yeni Hayat TV, Jiyan TV, Azadi TV ,Gün TV, Van TV el konan demirbaşlarının iadesi konusunda OHAL Komisyonu’na başvuru yapması, internet formunda söz konusu kuruluşların isimleri olmadığı yapılamamıştır. Ayrıca basına yansıyan bilgilere göre İMC TV ve TV10'un İdare Mahkemelerinde yaptıkları itiraz daha devam ederken; yargının bu konuda vermesi muhtemel herhangi bir kararını beklemeden TMSF’nin bu kuruluşlara ait eşyaları apar-topar satışa çıkarması da düşündürücüdür."

BAŞBAKANIN YANITLAMASI GEREKEN 6 SORU

Hazırladığı önergede TMSF’nin, OHAL sürecinde kapatılan İMC TV ve TV 10’un mallarını, yargı sürecini beklemeden satışa çıkarmasının sebebini soran Sezgin tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması için 6 soru yöneltti:

1- Başbakanlığa bağlı Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu’nun, OHAL sürecinde kapatılan İMC TV ve TV 10’un mallarını, yargı sürecini beklemeden satışa çıkarmasının sebebi nedir?

2- Basına yansıyan bilgilere göre İMC TV yöneticileri, el konulan mallardan bazılarının kendilerine zimmetli Reuters ekipmanı olduğunu, bazı malların ise başka bir şirkete ait olduğunu ifade etmektedir. Bu durumda hangi dayanakla İMC TV binasında el konulan her malzeme, sahibine bakılmaksızın satışa çıkarılabilmektedir?

3- El konulan basın kuruluşlarının mallarının, ederinden çok daha düşük fiyata satışa çıkarıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa, TMSF ne amaçlamaktadır?

4-Kapatılan basın kuruluşlarının mallarının iktidara yakın şirketlere satılması mı planlanmaktadır?

5- Söz konusu basın kuruluşları KHK ile kapatılmadıkları için OHAL Komisyonu’na da başvuramamakta, yargı sürecinin de yılları alabileceği ifade edilmektedir. KHK ile kapatılmamış ama OHAL döneminde el konulmuş basın kuruluşlarının da OHAL Komisyonu’na başvuru yapabilmesi için herhangi bir düzenleme yapacak mısınız?

6- OHAL döneminde kapatılan söz konusu basın kuruluşlarının tekrar yayın hayatlarına başlamaları söz konusu olacak mıdır?

'TMSF GASP EDİLMİŞ MAL SATIYOR'

Kapatılan İMC TV’nin Genel Koordinatörü Eyüp Burç, İMC TV’ye ait olmayan, başka bir kuruluştan kiralanan ekipmanların satışa çıkarılmasına "TMSF şu anda gasp edilmiş mal satıyor" sözleriyle tepki göstermişti.

 

Öne Çıkanlar