Kapitalizmin garabetini anlatan film: Üzgünüz Size Ulaşamadık

Kapitalizmin garabetini anlatan film: Üzgünüz Size Ulaşamadık
İşçi sınıfının mücadelesine kafa yoran sosyal gerçekçi sinemanın en başarılı temsilcilerinden biri olan İngiliz yönetmen Ken Loach'ın Üzgünüz, Size Ulaşamadık filmi haftanın en iyisi.

Bugün sinemalarda dört film vizyona girdi. Bu yıl Cannes Film Festivali'nde yarışıyor olan İngiliz yönetmen Ken Loach'ın Üzgünüz, Size Ulaşamadık filmi haftanın öne çıkan filmi oluyor.

NAİM: CEP HERKÜLÜ

Film hem Türkiye'nin hem de dünya spor tarihinin önemli isimlerinden, efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu ediyor. İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru,üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmde, Süleymanoğlu’nu Hayat Van Eck canlandırıyor.
 


ÜZGÜNÜZ SİZE ULAŞAMADIK

Sosyal gerçekçi sinemanın en başarılı temsilcilerinden biri olan İngiliz yönetmen Ken Loach'ın Üzgünüz, Size Ulaşamadık filmi bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan flmler arasında. Yılın en iyi filmlerinden biri olarak görülüyor. Dört kişilik çekirdek bir aileyi merkezine alan yapım, yine kapitalizmin kendini var etmek, varlığını sürdürebilmek üzere yarattığı garabet bir sistemi ele alıyor. Üzgünüz, Size Ulaşamadık, yaşanan mali krizle baş etmeye çalışan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Yönetmen Loach ve senarist Paul Laverty ortaklığının son yapımı olan filmde ikili yine sömürüye dayalı sistemin yarattığı ve yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir yapıya sözlerini sakınmadan, esaslı bir öfke ile yaklaşıyor.
 


DOKTOR UYKU

Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında yaşayan Danny, travmalarıyla nedeniyle alkol bağımlısı olmuştur. New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve psişik gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, yardım ettiği yaşlılar hakkında korkunç gerçeği öğrenir. Oldukça yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'i şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir. Yönetmen koltuğunda Mike Flanagan'ın oturduğu filmin oyuncuları Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran.
 


KARLAR ÜLKESİ 2

Karlar Ülkesi 2, Erindel’in kapılarının çok ötesinde tehlikeli bir yolculuğa çıkan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’in maceralarını konu ediyor. Elsa, hayatını etkileyen bir sorunun cevabını arar. Elsa neden büyülü güçlerle doğdu? Bu sorunun cevabını bulmak için Erindel'in dışındaki ormana, bir bilinmeyene doğru giden Elsa, geçmişi ile ilgili gerçeklerle yüzleşecektir. Krallığı da tehlikeye atan cevapların peşine düşen Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte tehlikeli ve bir o kadar da olağanüstü bir yolculuğa çıkar.  Yönetmenliği Jennifer Lee ile Chris Buck paylaşıyor. Oyuncular, Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad.
 

 

Öne Çıkanlar