Kara Kuvvetleri'ne operasyon

Kara Kuvvetleri'ne operasyon
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki 41 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

"FETÖ" soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 41 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilenlerden 16’sının yakalandığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, il genelinde sabit ve kontörlü büfe hatları üzerinden "FETÖ"nün sivil mahrem imamları ile örgütsel iletişim kurdukları öne sürülen 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Söz konusu 41 kişinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu ve astsubay rütbesinde görev yaptıkları ifade edilen açıklamada, 16 kişinin yakalandığı, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

YAŞ ÖNCESİ OPERASYON

Türkiye gazetesinden bugün yer alan bir habere göre Yüksek Askeri Şura öncesi listelerdeki askerî personelin "FETÖ" bağlantılarına ilişkin yoğun incelemeler yapıldığı ortaya çıkmıştı. Toplantı öncesinde "FETÖ"nün kripto yapılanmasına yönelik soruşturmaları yürüten savcılarla görüşmeler gerçekleştirildiği ve söz konusu görüşmelerde ankesör soruşturmasına takılan ve şüpheli konumda olan kişilerin durumlarının değerlendirildiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar