Karabük'te 80 kişi zehirlendi

Karabük'te 80 kişi zehirlendi
AKP'li Ünal: Gerekeni yapacağız.

'Esnaf Günleri' etkinliği kapsamında, Kent Meydanı'na kurulan çadırda satılan tavuklu pilavdan yiyen ve aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 17’si çocuk 80 kişide, karın ağrısı ve mide bulantısı meydana geldi.

AA'nın haberine göre bu arada olayın ardından Karabük Valisi Fuat Gürel, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı hastanelerdeki vatandaşları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, hastaların hızlı bir şekilde tedavilerine başlandığını aktararak, "Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı yok. Bunlardan 17'si çocuk. Esnaf günleri çadırında yedikleri pilav ve tavuktan kaynaklandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Vali Gürel, vatandaşların durumlarının iyi olduğunu, ancak tedbir amacıyla müşahede altında tutulduklarını kaydetti.

AKP’Lİ ÜNAL: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Olayın ardından AKP Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, hastanelerdeki vatandaşları ziyaret etti, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı'dan bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, hastaların genel durumlarının iyi olduğunu belirterek, konuyu Karabük Valiliği ve belediyesinin derinlemesine araştıracağını ve gerekenleri yapacağını ifade etti.

Hastalarının kontrol amaçlı tutulduklarını anlatan Belediye Başkanı Vergili ise, hepsinin sabaha kadar hastaneden çıkabileceğini, bu zehirlenmeden kim sorumluysa ilgili kurumlarla gerekeni yapacaklarını, denetim konusunda çok titiz olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar