Karaburun Bilim Kongresi başlıyor

Karaburun Bilim Kongresi başlıyor
Bu yıl ana başlık olarak Lenin’in ‘Ne yapmalı?’ kitabının seçildiği 13. Karaburun Bilim Kongresi, 5-9 Eylül tarihleri arasında İzmir Karaburun’da gerçekleşecek.

Türkiye’de emek hareketinin kavramsal ve kuramsal bilgi üretim sürecine destek olmak ve  geliştirebilmeyi amaçlayan Karaburun Bilim Kongresi, bilimsel programı, çalışma grupları, atölyeleri ve sosyal programı ile bu sene 13. kez 5-9 Eylül tarihleri arasında İzmir Karaburun’da toplanıyor.

Lenin’in ‘Ne yapmalı?’ kitabının ana başlığı olacağı kongrede bu yıl, bu kavram üzerinden güncel ve siyasal tartışmalar yapılacak.

Yaklaşık 30’a yakın oturumun olacağı kongrede, Lenin’in Ne Yapmalısı’ndan, Bugün içinde bulunduğumuz Dünya ve Türkiye koşullarında ‘ne yapmalı’yı toplumun her kesimi açısından tartışılacağı birçok sunum olacak. Akademiden, kültür sanata, Ekolojiden, yaşanabilir bir yaşam için kent mücadelesine, toplumsal cinsiyet rollerinden medyaya, Türkiye’deki mültecilik gibi birçok konunun tartışılacağı kongrenin açılış konuşmalarını ise Onur Hamzaoğlu ve Özgür Öztürk yapacak. 9 Eylül Pazar günü ise ‘Son tahlilde ne yapmalı’ ise kapanış oturumu olacak. Karaburun Ekonomi Politik Okulu'nun da eklendiği kongre, dört gün sürecek.

Kongrenin çağrısında "Karaburun Bilim Kongresi olarak 2006'dan bu yana çağrısını yaptığımız temaların hiçbiri bu yılki kadar normatif olmamıştı. Her yıl, yaşamlarımıza değen temel bir sorunsalı ana tema olarak ilân edip ağırlıkla bunun etrafındaki leitmotif’leri de kapsamaya gayret ettik. Memleketin ve üniversitenin ve tüm diğer yaşam alanlarımızın içinde bulunduğu koşullarda sizleri aşağıdaki kapsam kısmında tanımlamaya çalıştığımız konular hakkında "ne yapmalı" sorusuna yanıt aramaya davet ediyoruz; çünkü "Kavram" hakkını arar."  denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar