Karadeniz’den Leyla Güven’e anlamlı hediye

Karadeniz’den Leyla Güven’e anlamlı hediye
Açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven', ziyaret eden Karadenizli HDP'liler getirdikleri hediyeleri Güven’e teslim etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyle Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 107’nci gününe girdi.

Cezaevinde başlattığı açlık grevini Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bulunan evinde sürdüren Güven’e, kurum ve parti temsilcileri günlük ziyaretler yapıyor. Dün Karadeniz bölgesinden gelen HDP’li yöneticiler Güven’e destek ziyaretinde bulunup açıklamalarda bulunmuştu. 

KARADENİZLİ İŞÇİ VE KADINLARDAN ANLAMLI HEDİYE

Zonguldak’ta yaşayan bir maden işçisi heyetle birlikte Güven’e kitap okuyan maden işçisinin heykelini gönderdi. Karadenizli kadınlar da yöresel bir şal hediye etti. Heyet üyeleri beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Güven’e teslim etti.

GÜVEN: HEDİYENİZ BANA MORAL VERDİ

Heyete teşekkür eden Güven, Karadenizli dostlarının gönderdiği anlamlı hediyelerin kendisini mutlu ettiğini belirerek, "Aynı zamanda bu hediye bana moral ve güç verdi. Bu hediyeler beni umutlandırdı ve heyecanlandırdı. Bu tür destek ve hediyeler eylemi daha da güçlendiriyor. Hediyelerinizi saklayacağım" dedi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar