Karakolda ölen askerin annesi: 'İntihar değil, cinayet'

Karakolda ölen askerin annesi: 'İntihar değil, cinayet'
Karakolda intihar ederek yaşamına son verdiği iddia edilen askerin annesi, oğlunun tehdit edildiğini belirterek, 'İntihar yok, cinayet var' dedi, komutandan şikayetçi oldu.

Antep'in Islahiye ilçesi Fevzi Paşa Jandarma Karakolu'nda 6 aylık askerken 14 Ekim'de intihar ettiği öne sürülen Ömer Faruk Demirkol'un ailesi, çocuklarının komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Askerliğinin bitmesine 6 ay kala üniversite kaydı için askerlikten 5 günlük izinli ayrılan ve daha sonra uzayan işlerinden kaynaklı bu izni sağlık raporu ile 10 güne çıkaran Demirkol'un birliğine döndükten sonra komutanı G.Ö. tarafından tehdit edildiği ve kötü muameleye maruz kaldığı iddia edildi.

Aile çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları G.Ö. hakkında Islahiye Jandar merkez Karakolu'na suç duyurusunda bulundu.

'KOMUTAN TEHDİT ETTİ' İDDİASI

Anne Fatma Demirkol, oğlunun Antep Islahiye Fevzi Paşa Jandarma Karakolu'nda 6 aylık asker olduğunu, Erzurum Üniversitesi Postane Bölümü'nü kazandığı için 5 gün izin aldığını söyledi. Kayıt işlemleri uzun sürünce oğlunun 10 günlük rapor alarak iznini uzattığını dile getiren Demirkol, bu rapordan sonra komutanının oğluna sözlü tehditlerde bulunduğunu iddia ederek, oğlunun arkadaşları ve kız kardeşleri ile mesajlaşmalarının da bunun delili olduğunu söyledi. 

'OĞLUM, KOMUTAN BENİ TEHDİT EDİYOR DEDİ'

Karakol komutanın oğlunu henüz izni bitmeden telefonla arayıp tehdit ettiğini iddia eden anne Demirkol, "Ona baskı uygulayıp sonra intihar ettiğini söylediler. Oğlumun öldürüldüğünü düşünüyorum. TSK çatısı altında oğlum öldürüldü. Ona kurşun sıktılar. Asker askeri vurdu. 10 gün rapordan sonra birliğine teslim olmak için komutanını aradı. Komutan ona 'Seni dört gözle bekliyorum, etini kemiğinden ayıracağım' demiş. Oğlum eve geldi, 'Askere gitmekten korkuyorum. Komutan beni tehdit ediyor' dedi. Babası ile 'bir şey olmaz, git' dedik. Ben onlara elleri kınalı gönderdim, bana kefen ile getirdiler" dedi.

'İNTİHAR DEYİP, ÜSTÜNÜ KAPATTILAR'

Oğlunu tüm itirazlarına rağmen birliğine teslim ettiğini söyleyen Demirkol, "Oradan beni aradı 'beni tehdit ediyorlar' dedi. 'Psikolojik baskı uyguluyor. Ne deseler kabul ediyorum, yine baskı altındayım' dedi. 'Komutanındır, son 6 ayın kalmış bir şey olmaz dayan' dedim. En son babasını aradı, 'baba gel beni buradan al, baba beni mahvedecekler' dedi. Daha sonra babası gitti komutana yalvardı ama göstermediler. Komutandan 10 günlük izin için özür diledi. Babası oğlumu orada bıraktı geldi. Babası Urfa'ya döndükten sonra telefonlarımız susmadı. Babası ile birlikte oğlumun askerlik yaptığı karakola gittim. Onlara 'oğluma bir şey yapmayın, yoksa burada çadır kurarım gitmem' dedim. Komutan bana 'Burada çadır kursan ne olur. İçeride ne olduğunu ne bileceksin' dedi. Nitekim öyle de oldu. Oğlumu kanlı kefen ile bırakıp gittiler. Bir kedi öldürülse medyaya düşüyor. Oğlumun haberini kimse yapmadı. Asker intihar etmiş dediler. Üstünü kapattılar" ifadesini kulandı. 

'BU OLAY KAPANMASIN, İNTİHAR SÜSÜ VERİYORLAR’

Anne Demirkol oğlunun öldürüldüğüne dair şüphelerini şu sözlerle anlattı:

"Çocuğumun 02.00-04.00 nöbetleri vardı, gece o zaman kendi canına kıymıyor. Arkadaşının nöbet saatinde imzasız kendi aralarında bir değişim yaptıkları söyleniyor. Devir onayları yok. Nizamiyenin ilk kapısı. 11 askerin 3 komutanın olduğu bir karakolda oğlumun intihar ettiği söyleniyor. İntihar yok, cinayet var. 3 komutanla konuştum. 3'üde çelişkili şeyler söyledi. Biri diyor kamera var, biri yok diyor. İl Jandarma Komutanı bana Ömer Faruk Demirkol'un komutanının ifadesini alırken korkudan titrediğini söyledi. Bu çocuğa ne yaptınız? Bir komutan ise olayda bir sorumsuzluk olduğunu söyledi. Bende feryadımı duyurmak istiyorum. Bu olay kapanmasın. Oğluma intihar süsü veriyorlar. Cuma günü oğlumu onlara gönderdim, pazar günü kanlı kefenle bana geri yolladılar. Son gün oğlumla konuştum 'gelin beni alın' dedi. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Ben yandım, başka anneler yanmasın. Bu olayların üstü kapanmasın."

'KIZ KARDEŞİ OLAYIN ÜZERİNE GİTTİĞİ İÇİN TEHDİT EDİLDİ'

Oğlunun ölümüne neden olanalar cezalandırılıncaya kadar taziye ziyareti kabul etmeyeceğini söyleyen Demirkol, "Kız kardeşi sosyal medya hesaplarında bu olayı yaydığı için tehdit edildi. Sosyal medya hesapları kapatıldı. Bizi susturmaya çalışıyorlar. Medyayı da susturmaya çalışıyorlar. Oğlum intiharın haram olduğunu düşünen, inançlı biriydi. İntihar etmiş olamaz. Öldüğünde cebinde tespih çıktı. Ben maaş istemiyorum. Benim gibi birçok anneyi de yakacaklar, onlara intihar süsü verecekler. Ben bunu kabul edemem. Devlet çıksın bana hesap versin. Buraya bayrak astılar, ancak oğlumun intihar ettiğini söylüyorlar. Bu intiharlara inanmasınlar, bu asker ölümlerini araştırsınlar" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar