Karakoldan 'havan mermisi' yanıtı: Deneme amaçlı biz atıyoruz

Karakoldan 'havan mermisi' yanıtı: Deneme amaçlı biz atıyoruz
Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri operasyonda çatışmaların merkezi haline gelen Nusaybin ilçesinin Yolbilen (Erbete) Mahallesi sakinleri, atılan yoğun havan mermileri nedeniyle aradıkları karakoldan “Onları biz deneme olsun diye atıyoruz” yanıtı aldı

Artı Gerçek - Türkiye’nin Kuzey ve Doğru Suriye’ye yönelik 9 Ekim’de başlattığı operasyon 7’nci gününde devam ederken, çatışmaların merkezi hale gelen sınır ilçelerden biri de Mardin’in Nusaybin ilçesi. Hem ilçe merkezi hem de sınır hattındaki kırsal mahallelerde ilk günlere oranla çatışma ve silah sesleri azalmış durumda.

İKİ MAHALLEDE BOŞALTILDI

Çatışmaların başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerden Sınırtepe (Eznewur) ve Tepealtı’nın (Tilyaqup) askerler tarafından boşaltıldığı öğrenildi. Sessizliğin hâkim olduğu mahallelerden çıkartılan yurttaşlar, yakın noktalardaki akrabalarının yanına yerleşti. Diğer sınır mahallelerde ise yurttaşların tedirginliği sürüyor. Havan atışlarının yapıldığı ve ilçe merkezine 15 dakikalık mesafede bulunan sınır hattındaki Yolbilen (Erbete) Mahallesi halkı bombardıman altında yaşamlarını sürdürüyor.

KARAKOL: HAVAN TOPLARINI BİZ ATIYORUZ

Güvenlik nedeniyle kameralara konuşmaktan çekinen ve isimlerini vermek istemeyen mahalle sakinleri, atılan havan mermilerinden en çok çocuklarının etkilendiğini belirterek, operasyonun bir an önce sonlandırılmasını istedi. 3 gün önce yoğun atışlardan kaynaklı evlerin bodrum katlarına geçtiklerini aktaran yurttaşlar, akşam saatlerinde ise dışarıya çıkmanın imkansız olduğunu söyledi. Yurttaşlardan biri, atılan havanlar nedeniyle Duruca (Kertwên) Mahallesi’nin karşı tarafında bulunan karakolu aradıklarını kaydederek, “Neden bu kadar havan topu atılıyor” şeklinde sordukları karakol yetkililerinden, “Onları biz deneme olsun diye atıyoruz. Yoksa güvenliğinize tehdit değil” yanıtı aldıklarını aktardı.

‘HALK YENİDEN EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI’

Mahallenin bir başka sakini de tepkisini şöyle dile getirdi: “Biz barış istiyoruz sadece. Çok fazla şey istemiyoruz. Yeter artık. 3 yıl önce Nusaybin’de bir savaş oldu. Halk yeniden evlerini terk etmek zorunda kaldı. Şimdi yeniden göç yoluna sürülüyorlar. İnsanlara bunu yapmaya ne hakkınız var? Kimsenin kanının akmasını istemiyoruz. Buna bir son verin. Bu topraklar kana doydu artık.”

Öne Çıkanlar