Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Vatandaşı düşmanlaştırmaktan vazgeç

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Vatandaşı düşmanlaştırmaktan vazgeç
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Türkiye'nin içine düştüğü durumun sorumlusu ister kabul etsin ister kabul etmesin bizzat Cumhurbaşkanı'nın kendisidir' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olarak düzenlediği basın toplantısında du kez öğüt niteliğindeki uyarılarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

"Etrafında kendisinde yanlışlarını söylemeyenlere itibar etmemeli. Yalakalar kimseye fayda vermiyor" tavsiyesinde bulunan Karamollaoğlu, "Artık Türkiye'de gerilim politikası yürümüyor. Vatandaşı düşmanlaştırmaktan vazgeçilmelidir" uyarısında bulundu:

'YA PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLECEK YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI ŞEFFAFLAŞTIRILACAK' 

"Biz kutuplaştırma siyasetinin, ötekileştirme siyasetinin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı etrafında kendisinde yanlışlarını söylemeyenlere itibar etmemeli. Yalakalar kimseye fayda vermiyor. Bugün ya parlamenter sisteme dönülecek ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi şeffaflaştırılacak. Bugün Türkiye'nin içine düştüğü durumun sorumlusu ister kabul etsin ister kabul etmesin bizzat Cumhurbaşkanı'nın kendisidir."

'AKP'DEN KOPUŞLAR BAŞLADI'

 Almanya'nın önemli basın kuruluşlarından Doutche Welle Türkçe’ye yaptığı açıklamada, AKP’nin çözülmeye başladığını belirten Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Bugünkü başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez" dedi.

AKP'ye olan ümitlerin bir gün biteceğini belirten Karamollaoğlu, "AKP'nin haksızlıkları, yanlışlıkları açık olarak görülmeye başlandı. Bunun için de kopuşlar başladı" dedi.

'BU SEÇİM AK PARTİ'DE ÇÖZÜLMELERİN BAŞLADIĞINI TESCİL ETTİ' 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni parti hazırlığı yaptığı iddialarının sorulması üzerine, geçmişte Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ettiklerini belirterek kapılarının herkese açık olduğunu söyledi:

"Ne olur bilmiyorum. Şimdiden ileriye matuf çok büyük şeyler yapmak mümkün değil, yani tahminde bulunmak. Ancak şu bir gerçek, AK Parti çözülmeye başladı. Bu seçim bunu tescil etti. Önce seçmen çözülüyor, sonra seçilenler çözülmeye başlıyor. Şimdi AK Parti çözülmeye başlayıp gücünü özellikle İstanbul gibi bir yerde kaybedince bu bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Bu sefer siyasiler yeni arayışın içine giriyorlar, bu da tabii bir şey. Başta da milletvekilleri, teşkilat mensupları. Bir takım menfaatlerle bağlı tutulanlar hemen kopamaz, kopmaz. Niye? Menfaatle bağlı. Ama aradan belli bir zaman geçtikten sonra o menfaatin devam edemeyeceğni artık gördüklerinde mecburen kopacaklar."

'BİZ MHP DEĞİLİZ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLENİYORUZ'

AKP'nin 23 Haziran öncesi Saadet Partisi ile ittifak kurmayı denemesinin hatırlatılması ve ittifakın yeniden gündeme gelmesi halinde nasıl bir tavır alacaklarının sorulması üzerine yanıt veren Karamollaoğlu, "Oturur konuşuruz.  Ama şunu bilelim. Bugünkü sistem çok net söylüyorum, ilk kaide ve kural bugünkü başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez. Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’nın parçası olması mümkün değil, olamaz. MHP ne için Cumhur İttifakı’nın bir parçası oldu? Belli miktarda milletvekili çıkarabilmek, belli belediyeleri almak için. Biz Türkiye’nin geleceği ile ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar