Karamollaoğlu'ndan Soylu'ya: Bakanlık boş konuşma yeri değildir

Karamollaoğlu'ndan Soylu'ya: Bakanlık boş konuşma yeri değildir
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, diplomatik pasaportuna ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Hadi oradan be bunları sen yapmadın mı?' yanıtı verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülke gündemine ilişkin yaptığı açıklamada 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, AKP'nin yeni seçim stratejisini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından 'terör' uyarısıyla verilmeyen diplomatik pasaport krizini değerlendirdi.

Siyasi iktidarın sadece 23 Haziran seçimlerine odaklanmasını yanlış bulduklarını belirten Karamollaoğlu, seçimleri abartıp, ülke meselelerini ikinci plana iten AKP iktidarına, "Enflasyon öyle yükseldi ki 2020 TL olan açlık sınırı neredeyse 3500 TL’yi geçti. sözleriyele hayat pahalılığı hatırlatması yaptı.

'DEMOKRASİ KUTUPLAŞTIRICI SİYASTLE OLMAZ'

AKP'nin 31 Mart seçimlerinde izlediği seçim stratejisini değiştirdiğini belirten Karamollaoğlu, seçimlerde partilerininde bir adayı olduğunu hatırlatarak, Saadet Partisi'nin iktidara geleceğini iddia etti:

"Sayın cumhurbaşkanı ben mitinge gitmeyeceğim, İstanbul seçimlerinde ben aday değilim ki diyor. İstanbul seçimlerinde iki tane aday yok ki. Sayın Necdet Gökçınar bizim partimizin adayı. Niye meseleye sadece iki gözlükten bakacakmışız. Saadet Partisi özgül ağırlığı yüksek bir parti. Zaman içinde göreceksiniz ki o özgül ağırlık Türkiye’nin gündemine oturacak ve Saadet Partisi’ni iktidara getirecek."

AKP'nin 31 Mart'ta izlediği seçim stratejisinin kutuplaştırıcı olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Türkiye’de demokrasi varsa demokrasi kabil noktada olmalı. Kutuplaştırmayla olmaz. Eğer milletimiz tercihini farklı kullanıyorsa ona saygı duymak düşer" dedi.

'AKP FABRİKA AYARLARINA DÖNMEYE ÇALIŞIYOR AMA ORTADA FABRİKA KALMADI'

Diplomatik pasaportu, İçişleri Bakanlığı tarafından isminin başına 'terör isnadı' ifadesi eklenerek iptal edildiğini ve siyasi liderler olduğu için verilen korumaların alındığını hatırlatan SP Lideri Karamollaoğlu, o günden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamaları eleştirdi:

"Ben pasaportum yok demedim ki, bu tip meselelere devlet yetkililerinin hüsni niyetle yaklaşması gerek. Ben aradım Sivas Valisi’ni. Acaba bir şey vardı da bunu yeniden canlandırdılar mı diye ben aradım. İçişleri Bakanı müsteşarlığı arandı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan arandım. Umarım benim açıklamamı dinlediniz. Bana soruldu sizin pasaportunuz var mı var. Benim pasaportumu gittiğim zaman bana verememelerinin sebebi önüne konan şerhtir. Allah rızası için biraz dürüst olun, bu devlet niyeti ile elbette bağdaşmaz.

İçişleri Bakanı’na birisi laf atıyor atın bunu içeriye. Suçsuzu itham ediyor, suçluyu savunuyor. Bana pasaportumu müracaat ettiğim anda vermediler. İki tane korumayı anında aldılar. Şimdi içişleri bakanı çıkmış konuşuyor. Hadi oradan be bunları sen yapmadın mı? Siyasi liderlere iki tane koruma vermek tabiatında vardır. Bakanlık boş konuşma birisine durduk yere cevap verme yeri değildir. Ben yalan söylemem. Siz bunun altından başka yorumlar yapacaksınız. Onun için Türkiye bu halde. Onun için İstanbul seçimini kaybettiniz. Devletin bütün organları sanki Ak Parti’ninmiş gibi çalıştırıldı. Bunu biraz görün. AK Parti son zamanda fabrika ayarlarına dönmeye başlıyor da ortada fabrika kalmadı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar