'Karara imza atan mahkeme heyeti sürüldü' iddiası

'Karara imza atan mahkeme heyeti sürüldü' iddiası
Avukatları tahliye edip sonra yeniden tutuklayan mahkeme heyetinin başka mahkemelere atanması 'hakimler sürüldü' iddiasını gündeme getirdi.

Geçtiğimiz hafta KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada avukatlar hakkında önce tahliye kararı verip ardından yeniden yakalama ve tutuklama karara imza atan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanvekili Kadir Alpar ve 37. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Serkan Baş'ın başka mahkemelere atanması 'kararı veren hakimler sürüldü mü' iddiasını gündeme getirdi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 14 Eylül'de Silivri Ceza İnfaz Kurumu'ndaki duruşma salonunda gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanıkların tümünün tahliyesine karar verilmişti. Duruşma savcılığınca tahliye kararlarına itiraz edilerek, tahliye edilen sanıkların hepsinin yeniden tutuklanması istenmişti.

Davada tahliye edilen 17 sanıktan 12'si hakkında, savcılık itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarılmış, karar sonrası gözaltına alınan 5 avukat nöbetçi İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ÇHD Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ise davanın görüldüğü İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

AVUKATLARI TAHLİYE EDİP SONRA TUTUKLAYAN HAKİMLERE ATAMA

ÇHD ve HHB'li avukatların tahliye edilip sonra yeniden tutuklanması tartışma yaratırken karara imza atan mahkeme başkan vekili ve üyesinin başka yerlere atanması dikkat çekti.

Oda TV'nin haberine göre, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanvekili Kadir Alpar, 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne "üye" olarak atanırken, 37. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Serkan Baş ise 15. Ticaret Mahkemesi üyeliğine atandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar