Karataş Belediye Başkanı tüm parayı çekti, çalışanlar maaş alamıyor

Karataş Belediye Başkanı tüm parayı çekti, çalışanlar maaş alamıyor
Tüm Bel-Sen ve Genel-İş, Adana'nın Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın, belediye işçilerinin ücretleri için bankadan çektiği parayı başka ödemelerde kullandığını açıkladı.

Adana Karataş Belediyesi çalışanlarının üye olduğı Tüm Bel-Sen ve Genel-İş sendikaları, Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın, belediye çalışanlarının maaşlarının yatırılması için İller Bankasından alınan parayı çeşitli ödemeler gerekçesiyle çektiğini, bu yüzden çalışanların ücret alamadığını açıkladı.

MAAŞLARINA EL KONAN ÇALIŞANLAR: ZİMMETE PARA GEÇİRMEK SUÇTUR 

Yeni dönemde aday gösterilmeyince CHP’den istifa edip MHP’ye geçen  Boğaçhan Ünal’ın, çalışanlarının ücretinin ödenmesi için belediye kasasındaki parayı çeşitli ödemeleri gerekçe göstererek aldığının belirtildiği açıklamada, çalışanlar da mağduriyetlerini anlattı.

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberinde, ücretlerinin uzun süredir eksik yattığını belirten çalışanlar, borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini söyleyerek ücretlerinin yatırılmasını istedi.

Maaşlarının eksik yatırıldığı için ödemelerinde gecikmeler olduğundu söyleyen çalışanlar, bankalara karşı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Bin 500 lira maaş aldığımız aylar oldu. Kimisinin psikolojik sorunları oldu. Ailesi ile tartışan arkadaşımız da oldu. Ödememiz 2 bin lirayken 1500 kesinti yapılınca evime bir şey götiremiyoruz. Borçlarımız birikti. Şimdi maaşımız hiç yatmayınca daha büyük sıkıntıya girdik" dedi.

SENDİKALAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı:

"İller Bankasından gelen para önce işçiye, memura sonra müteahhide ödenir. Bu tam tersini yapıyor. Devletin ödediği maaş emanete alınamaz, bölünemez. Zimmete para geçirme suçudur. Maaşların ödenmesi hususunda bir resmi yazı ile uyarıda bulunduk. Yazımıza karşılık verilmez ve çalışanların maaşları ödenmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

Belediyenin mart ayına kadar memura maaş ödeyemeyecek durumda olduğunu belirten Çelik, "Kasadan öncelikli ödemeler müteahhit ödemeleri deyip alıyor. İşçinin memurun maaşını ödeyemez duruma geliyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'den 400 bin lira alıp maaşları ve geçmişten kalan alacaklarınızı ödeyeceğim diyor. Ancak ayın 15'i geldiğinde maaşlar yatmıyor" dedi.

Genel-İş Şube Başkanı ve DİSK Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu da, işçilerin mağdur olduğunu, Pazartesi günü Tüm Bel-Sen’le birlikte işçilerle görüşüp sorunun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar