Kars'ta İHD'li Kılıç ve HDP’li Erkmen tutuklandı

Kars'ta İHD'li Kılıç ve HDP’li Erkmen tutuklandı
Kars'ta 23 Temmuz'da gözaltına alınanlardan İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen tutuklandı. Adem Yıldırım da geçen gün tutuklanmıştı.

Kars'ta 23 Temmuz'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kişiden geriye kalan 6'sı emniyet ifadelerinin ardından savcılığa çıkarıldı.

İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç, HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen, Oktay Tül, Dağpınar Belediye Meclis Üyesi Münevver Subaşı, HDP eski İl Eşbaşkanı İdris Ağbaba ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yargılama sonucunda İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi ise "adli kontrol şartıyla" serbest bırakıldı. 

Gözaltına alınan 12 kişiden Tuğba Yağışlı, Seyfettin Gönel, Mustafa Özmen, Ünal Çalışkan, Mehmet Sena Oral ve Adem Yıldırım ise 4 gün önce hakim karşısına çıkmış, Adem Yıldırım ‘’Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı. Yine Kars'ta önceki hafta da HDP Kağızman İlçe Eşbaşkanı Yaşar Özlü gözaltına alınıp tutuklanmıştı. (MA)

Öne Çıkanlar