Bilgen: Tavır Kars halkının iradesine ise cevabı halk verir

Bilgen: Tavır Kars halkının iradesine ise cevabı halk verir
HDP, Kars'ta 23 Nisan kutlamaları töreninde Ayhan Bilgen'in elini sıkmayan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut'a ve siyasi iktidara seslendi.

Kars Valiliği önünde sabah gerçekleştirilen 23 Nisan bayramı kutlama töreni için tören alanına gelen Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut arasında tokalaşma yüzünden kriz yaşandı.

Kars Güncel'in haberine göre tören alanında bulunan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, daha sonra tören alanına gelen HDP'li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı. 

İşte yaşanan tokalaşma krizinin görüntüleri:



TAVIR ŞAHSIMA DEĞİL HALKIN İRADESİNE İSE CEVABI HALK VERİR
Kars Valiliği önünde sabah gerçekleşen olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, elini sıkmayarak kutuplaştırma mesajı veren 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut'a "Tavır şahsıma değil Kars halkının iradesine ise cevabı halk verir" sözleriyle yanıt veren Bilgen, açıklama yapması gerekenin siyasi iktidar olduğunu ifade etti.

 


HDP Kars, yaşanan olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut'a seslenerek, "Sıkmadığınız o el Kars halkının temsiliyetidir. Bilgen Kars halkının iradesidir. Bu saygısızlık Bilgen şahsında Kars halkına yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

— HDP KARS / QERS (@HdpQers) 23 Nisan 2019  

HDP Genel Merkezi ise "Kars'ta seçilmiş Belediye Eş Başkanlarımıza karşı bir atanmış memurun takındığı tavır halk iradesine karşı saygısızlıktır. Bu tutum iktidar partisinin yarattığı askeri vesayetin bir sonucudur. Halk, kendi iradesini tanımayanı tanımayacaktır" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar