Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde yok

Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde yok
Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Pompeo ve CIA ile görüşmeye hazırlanan Trump, Gülen'in iadesi ile ilgili açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı konusunda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve CIA ile bir görüşme yapacağını söyledi.

Washington Post, CIA'in cinayetin emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği yönünde bir rapor hazırladığını öne sürmüştü.

Washington Post'a konuşan ABD'li yetkililer, "Suudi Prens'in konumu, Bin Selman bu konunun farkında olmadan ya da bu konuya karışmadan, bu cinayetin işlenmesine imkân olmadığını gösteriyor" yorumunu yapmıştı.

İLGİLİ HABER: 'CIA, KAŞIKÇI CİNAYETİ EMRİNİ VELİAHT PRENSİN VERDİĞİ SONUCUNA ULAŞTI'

Washington Post gazetesinin konuyla ilgili kişilere dayandırdığı haberinde, "CIA, Prens Bin Selman'ın Kaşıkçı'nın suikast emrini verdiği sonucuna ulaştı" ifadesine yer verilmişti.

Yetkililerin, "yüksek güvenilirliği" bulunduğunu söylediği CIA değerlendirmelerinde, bunun bugüne kadar Muhammed bin Selman'ı cinayetle ilişkilendiren en belirgin tespit olduğu ve Trump yönetiminin Bin Selman'ın ilişkilerini koruma çabalarını zora düşürdüğü kaydedilmişti.

'GÜLEN'İN İADESİ GÜNDEMİMİZDE YOK'

Öte yandan, Donald Trump, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesinin gündemlerinde bulunmadığını açıkladı.

Amerikan NBC News haber kanalı, ABD yönetiminin, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan üzerindeki baskısını hafifletmek üzere Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ilgili kurumlardan bilgi talep ettiğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar