'Kaşıkçı cinayetinden tutuklanan 18 kişi hapiste değil'

'Kaşıkçı cinayetinden tutuklanan 18 kişi hapiste değil'
Yasin Aktay, başkonsoloslukta öldürülen Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan'ın tutuklandığını açıkladığı 18 kişinin tutuklu olmadıklarına dair rivayetler olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsoloslu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan'ın tutuklandığını açıkladığı 18 kişinin tutuklu olmadıklarına dair rivayetler olduğunu söyledi.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın cinayetinin baş zanlısı gibi göründüğünü belirten Aktay, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan "Bidebunudinle" programına katıldı.

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen infaz timinin tek başına karar vererek cinayeti işlemeyeceğine dikkati çeken Aktay, "15 kişinin kendi başına bu işi yaptığına kimse bizi inandıramaz. Konsolosluğa girip çıkan herkesin kimlik kontrolleri çok sıkı yapılıyor. Daha büyük bir yetki almadan bu kişiler içeri giremez. Bu adamların hiçbiri kendi başına iş yapamaz. Prense ait özel uçağa binecekler, kendi başlarına burada cinayet işleyecekler, gidecekler yanlışlıkla oldu diyecekler. Bunu mu düşünüyoruz?" dedi.

"NİŞANLISI HABER VERİNCE DELİLLER KAYBEDİLEMEDİ"

"Kameraların önünde bu eylemi yaptıkları için bunlar aptal diyoruz ama bunlar o kadar da aptal değil. Mükemmel bir plan yapmışlar. Konsolosluğun dokunulmazlığı var, bu imkanı kullandılar" diyerek sözlerine devam eden Aktay, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıkmadığını haber vermesi sayesinde delillerin kaybedilemediğini ifade etti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın baş zanlı göründüğüne dikkati çeken Aktay, "Açıklama yapıyor olmaktan kaçındığı için Veliaht Prens şu anda baş zanlı gibi görünüyor. Dünyada kendisine başka türlü bir muamele yapılmaya başlandı. Kendisine reformcu imajı oluşturmak için milyar dolarlar harcıyordu. Şimdi hepsi boşa gitmiş oldu. Kimsenin ilişki kurmak istemediği biri haline geldi" dedi.

Suudi yönetiminin yargı sürecinde dünyayı ikna edecek şekilde davranmaması halinde bedel ödemeye devam edeceğini söyleyen Aktay, "18 kişinin cezaevinde olmadığı konusunda ciddi rivayetler var. Cezaevinde olsalar da şartlarının farklı olduğu kesin" diye konuştu.

"CESET BULUNABİLECEK DURUMDA DEĞİL"

Kaşıkçı'nın cesedinin bulunabilecek durumda olmadığına vurgu yapan Aktay, "Ceset bulunabilecek durumda olsaydı çoktan bulunurdu ama bulunabilecek durumda değil. Ortada büyük bir vahşet var, utanç verici bir durum söz konusu" yorumunda bulundu. Aktay, Kaşıkçı'nın ölümünden bu yana 40 günden fazla süre geçtiğini belirterek, "Kendisinin öldüğü kesin. 40'ı da çıktı. Namazını kılmak bizim için bir yükümlülük. Kaşıkçı'ya karşı bir görevimiz. Cenaze namazı Cuma günü kılınacak" dedi.


Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdikren sonra çıkmaması üzerine eski AKP milletvekili ve AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'ı arayıp durumdan haberdar etmişti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar