'Kaşıkçı'nın öldürülme anının görüntüleri var'

'Kaşıkçı'nın öldürülme anının görüntüleri var'
Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, 'Suudi Konsolosluğu bizde bir kayıt yok diyor. Ama bizim kendi kameralarımız da var. İddiaya göre, Kaşıkçı'nın öldürülme anının videosu var' dedi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülme anına ait görüntülerin olduğunu söyledi. Bir televizyon programına katılarak burada söz konusu iddia hakkında konuşan Kemal Öztürk, görüntüleri bizzat görmediğini ancak böyle bir videonun var olduğu bilgisinin dolaştığını kaydetti. 

Kemal Öztürk, "Oraya giriş çıkışların bir kaydı var. Bizim (devletin) kendi kameralarımız var. İddiaya göre öldürülme anının da videosu var. (Siz gördünüz mü?) Hayır.  Yine adı açkılanmayan güvenlik kuvvetlerinin ve Turan (Kışlakçı- Türk Arap Medya Derneği Başkanı) beyin ifadesi ile... Çünkü bu infaz emrini veren kimse ona Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ıspatlamaları gerekiyor. Bunun aynısı Suriye'de yaşanmıştı." diye konuştu.

Öta yandan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ)  de Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti hakkında Suudi Arabistan'a derhal açıklama yapma çağrısında bulundu.

Amerika'nın Sesi, çeşitli uluslararası kuruluşların konuyla ilgili açıklamalarına yer veren bir haber yayınladı. Habere göre Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ)'nin açıklamasında Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde öldürüldüğü iddiasına da yer verildi.

CPJ Direktör Yardımcısı Robert Mahoney, "Cemal Kaşıkçı’nın medyada çıkan haberlere göre, İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğu içinde öldürülmüş olabileceği bildirildi. CPJ bu doğrultuda konuyla ilgili olarak uyarıldı. Suudi hükümet yetkilileri derhal Kaşıkçı’ya diplomatik misyonlarında neler olduğuna dair güvenilir bir açıklama yapmak zorunda. Suudi Arabistan, muhalif gazetecilerebaskılarını geçtiğimiz yıla göre daha da arttırdı. Bu baskıların ülke dışına taşmamasını diliyoruz" dedi.

"BU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI BİR SALDIRIDIR"

Freedom House (Özgürlük Evi) Başkanı Michael J. Abramowitz, Kaçıkçı’nın Suudi hükümeti tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Suudi yönetimini eleştirmeye kalkanlara yönelik saldırılar geniş çapta artıyor. Hiçbir uluslararası sınır onları koruyacak durumda değil. Bu saldırı dünyanın her ülkesindeki gazetecilere ve basın özgürlüğüne karşı işlenmiş ciddi bir saldırıdır" dedi.

AF ÖRGÜTÜ: CİNAYETİ KİM İŞLEMİŞSE TESLİM EDİLMELİDİR

Uluslararası Af Örgütü de gelen haber ve iddialar doğrultusunda, "Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’da İstanbul’a gelen bir gurup tarafından planlanmış bir cinayetin kurbanı olabileceğine" işaret etti.

Uluslararası Af Örgütü, Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yönündeki ciddi iddiaların derhal bağımsız bir şekilde araştırması gerektiğini kaydederek, bu cinayeti her kim işlemişse ve hangi mevkide olursa olsun hemen bulunup adalete teslim edilmeleri gerektiğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu Araştırma Direktörü Lynn Maalouf, "Kaşıkçı’nın konsoloslukta kaybolup öldürüldüğüne dair iddialar doğruysa bu suikast yargısız bir infazdır. Bu cinayet Suudi Arabistanlı muhaliflerin yurt dışında bile çok büyük tehdit altında olduklarını gösterdi" dedi. (ARTI GERÇEK/AMERİKA'NIN SESİ)

Öne Çıkanlar