Konsolosluğun aracı aranamadı

Konsolosluğun aracı aranamadı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Sultangazi’de bir otoparka bırakılan araç bulundu. Araçta inceleme yapılması için izin istendi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakılan bir araç bulundu.

Olay yeri inceleme ekipler, saat 17.00 sıralarında otoparka geldi. Ekiplerin, aracın çevresinde yaklaşık 1 saat inceleme yaptıkları, araçta inceleme yapmadıkları öğrenildi. Diplomatik araçta inceleme yapmak için gerekli iznin alınmasının ardından incelemelere yarın sabah devam edileceği kaydedildi.

Aracın çevresindeki incelemeyi tamamlayan ekipler, saat 18.00’de otoparktan ayrıldı.

Başkonsoloslukta görevli Türkiyeli sürücünün, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından birkaç gün sonra aracı otoparka bıraktığı belirtildi

KONSOLOSLUKTAN ARAÇ ÇIKARILDI

Öte yandan gazeteciler Suudi Arabistan Konsolosuğu önünde bekleyişi devam ederken, bugün binanın otoparkından plakasız siyah camlı bir araç çekici yardımıyla çekildi.

Aracın kimin aracı olduğu ve nereye götürüldüğü bilinmiyor.

İLGİLİ HABER: SUUDİ YETKİLİ: KAŞIKÇI'NIN CESEDİ HALIYA SARILDI

İLGİLİ HABER: KRAL SELMAN VE VELİAHT PRENS'TEN KAŞIKÇI'NIN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

İLGİLİ HABER: 'KAŞIKÇI 7-8 DAKİKADA BOĞULDU, PARMAĞI KESİLİP SAATİ AÇILMAK İSTENDİ'

ŞOFÖR İFADE VERMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli 5 kişinin "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı. 
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen tanıklar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcılara ifade vermişti.  İfade işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan konsoloslukta şoför olarak çalıştığını anlatan bir tanık, savcıların kendilerine, "olay günü konsoloslukta olağanüstü bir durum olup olmadığı, daha önce de konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı ile dışarıdan gelen 15 kişiyi görüp görmedikleri, kaç yıldır çalıştıkları, mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin ne olduğu ve nereli oldukları" yönünde sorular yönelttiğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar