Kaşıkçı suikastı: Suudi savcı hiçbir şey getirmedi

Kaşıkçı suikastı: Suudi savcı hiçbir şey getirmedi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla Ankara'da yapılan 5. Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı'nda konuştu.

Ortak toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmayı hatırlatan Çavuşoğlu, "G20 marjında birçok mevkidaşımızla ortak başvuru yapma iradesi ortaya koyduk. Adalet istiyoruz, şeffat bir soruşturma yürütüyoruz" dedi.

"Elde ettiğimiz belge ve delilleri paylaşıyoruz bunları Suudi Arabistan'la da paylaştık. Suudi Arabistan'dan cinayetin aydınlatılmasıyla ilgili bir çaba göremedik" diye konuşan Dişleri Bakanı, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi makamların tavrına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bazı taleplerimize de olumsuz cevap verdiler. Suudi Başsavcı hiçbir belge getirmedi. Sorumlular Türk kanunlarına göre soruşturulup yargılanması gerekiyor. Suudi Arabistan bu talebimize olumsuz cevap verdi. Kaşıkçı'nın cesedi ortada yok, yerel işbirlikçiler ortada yok. Uluslararası soruşturma talepleri gelmeye başladı. BM soruşturması için talep geldi. Ortak bir başvuru için irade koymaya karar verdik." 

Öne Çıkanlar