Kati Piri’den 'kayyım' tepkisi: Sırada Ankara ve İstanbul mu var?

Kati Piri’den 'kayyım' tepkisi: Sırada Ankara ve İstanbul mu var?
AP Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP'li üç belediyeye kayyım atanmasına ilişkin mesajında, 'Sırada ne var? Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını görevden almak mı' diye sordu.

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır, Van, Mardin Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına Avrupa Birliği’nden ilk tepki Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'den geldi.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına sosyal medyadan yayınladığı mesajlarla tepki gösterdi.
 

PIRI: BENCE TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI SÖYLEMEYE CESARET EDEMESE BİLE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYOR

Twitter hasabından yayınladığı ilk mesajda, "Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları seçildikten beş ay sonra terörle ilişkileri var iddiasıyla yine görevden alınıyor. Halkların tercihine sıfır saygı. Sırada ne var? Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını görevden almak mı?" diye soran AP Türkiye Raportörü Piri, ikinci mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyım atamalarını eleştiren mesajını alıntılayarak, "Bence Türkiye’de demokratik olarak seçilmiş tüm belediye başkanları söylemeye cesaret edemese bile aynı şekilde düşünüyor" dedi:

 


"İstanbul Belediye Başkanı, Diyarbakır, Mardin, Van’da Kürt belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi. Bence Türkiye’de demokratik olarak seçilmiş tüm belediye başkanları söylemeye cesaret edemese bile aynı şekilde düşünüyor."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar