Kavala için açıklama: Adil bir yargılama yok

Kavala için açıklama: Adil bir yargılama yok
Gezi davası kapsamında tutukluluğuna devam kararı verilen Osman Kavala için açıklama yapan HDP ve CHP milletvekilleri, ortada herhangi bir suç olmadığını söyledi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu 6'sı firari, 16 kişinin yargılandığı davanın duruşmasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Gara Paylan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Silivri Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunun önünde açıklama yaptı.

‘ORTADA HERHANGİ BİR SUÇ YOK’

Burada konuşan HDP Milletvekili Gara Paylan, düşünce ve ifade suçundan yüzlerce kişinin tutuklu olduğunu söyledi. Paylan, "Hakimlere şu beyanda bulunuyorlar ‘siz içerde tutuklarımızı içerde tutmaya devam edin, şuan da adalet yapmaya hazır değiliz’ diyorlar" diyerek zulmün arttırıldığına işaret etti.  Gezi davası kapsamında yargılanan arkadaşlarının iddianameyi boşa çıkardığını dile getiren Paylan, "Ortada herhangi bir suç yok. Yalnızca Fetöcülerin çektikleri tapelerdeki iddiaları ortaya koydular. Orada herhangi bir suçun olmadığı ortaya konulmasına rağmen Osman Kavala arkadaşımız bugün 3 hakimin ortak kararıyla tahliye edilmedi. Ülkem adına çok üzgünüm" dedi.

Paylan, bu duruma son verilmesi için gerekli mücadeleyi vereceklerini ifade eti.

‘ADİL YARGILAMAYA AYKIRI’

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, "Bu dosyada Osman Kavala dosyasıydı ve maalesef  karar oy birliğiyle çıktı. Adil ve dürüst olmayan bir yargılamanın tanıklarıyız. Aynı zamanda iddianamenin yazılmasından, iddianamenin kabulüne kadar son üç gün de yapılanların tümü adil ve dürüst yargılanmaya aykırıdır" diye belirtti. 

Sanatçıların çizim yapmamaları için salondan çıkarıldığını da dile getiren Tanrıkulu, bunun da hukuk dışı olduğunu ifade etti.  (MA) 

Öne Çıkanlar