Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan muhabirimize yönelik tehdide tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan muhabirimize yönelik tehdide tepki
Derik Kaymakamı Fatih Safitürk davasındaki çelişkilere dair kaymakamın ağabeyi ve sanık avukatının açıklamalarını haberleştiren muhabirimize tehdit: Parmaklarını kırarız.

ARTI GERÇEK - Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin dava dosyasındaki çelişkileri, kaymakamın ağabeyinin olaya ilişkin şüphelerini ve sanık avukatının verdiği bilgileri haberleştiren Artı Gerçek muhabiri Nalin Öztekin, telefonla arayan bir kişi tarafından tehdit edildi. 

Mardin'in Derik ilçesi belediyesine kayyım olarak atanan, aynı zamanda ilçe kaymakamı da olan Muhammed Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016'da odasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 9 kişinin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı 15 sanıklı davaya ilişkin sanıklardan Şerif Mesutoğlu'nun babasının açıklamalarını, sanık avukatlarından Hatip Mercan'ın, iddianamedeki çelişkilere ilişkin anlattıklarını ve kaymakamın ağabeyi Ali Haydar Safitürk'ün soruşturma süreci ve iddianameye ilişkin şüphelerini dile getirdiği dilekçeyi haberleştiren Artı Gerçek Muhabiri Nalin Öztekin'i telefonla arayan bir kişi, 'Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız' diyerek tehdit etti.

TGS: 'TEHDİTLER NE GAZETECİLERİ YILDIRIR, NE GERÇEKLERİ SAKLAR'

Muhabirimize gelen tehdit telefonuna ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası, "Tehditleriniz ne gazetecileri yıldırır ne gerçekleri saklar" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Derik Kaymakamı'nın öldürülmesine ilişkin dosyadaki çelişkileri haberleştiren Artı Gerçek muhabiri Nalin Öztekin telefonla arayan biri tarafından 'Parmaklarını kırarız' diye tehdit edildi. Tehditleriniz ne gazetecileri yıldırır ne gerçekleri saklar. #GazetecilikSuçDeğildir" denildi.

AVUKATTAN DOSYAYA İLİŞKİN ÇARPICI BİLGİLER

Gazeteci Nalin Öztek'in Artı Gerçek'te yayınlanan 'Derik Kaymakamı suikasti davasında gözaltı listesini çaycı hazırlamış' başlıklı haberde, Avukat Hatip Mercan'ın sanıkların suçlanmasına dayanak yapılan ifadeleri verenlerden birinin akli dengesinin yerinde olmadığı, sorguda hiç kullanmadığı ifadelerin iddianameye girdiği ve gözaltı listesini emniyet çaycısının hazırladığına dair verdiği bilgiler yer almıştı. Haberde akli dengesi yerinde olmayan tanığın görüntülü sorgusunda yaşananları aktaran avukat Mercan, Kürtçe ifade veren tanığın sorulara verdiği 'evet' cevabının dosyaya 'Tahsin Bey'in yanında bulunan çekmeceden aldığı kağıtlarla birlikte krem renginde bir kumandayı da verdiğini gördüm. Tahsin bu kumandayı katlayarak içine koydu' şeklinde aktarıldığını, Artuklu Üniversitesi'nden alınan bilirkişi raporunun da tercümenin yanlış yapıldığını, tanığın kullanmadığı ifadelerin yazıldığını belirlediğini dile getirmişti. 'Kargodan bomba geldi' iddiasının da çürütüldüğünü aktaran avukat Mercan, iddianamenin kurgu olduğunu ifade etmişti.

İLGİLİ HABER: DERİK KAYMAKAMI SUİKASTİ DAVASINDA GÖZALTI LİSTESİNİ ÇAYCI HAZIRLAMIŞ

KAYMAKAMIN AĞABEYİ ÖNEMLİ İDDİALARDA BULUNMUŞTU

'Kaymakam Safitürk'ün ağabeyinden davanın seyrini değiştirecek sorular' başlıklı haberde ise yaşamını yitiren kaymakam Fatih Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk'ün mahkemeye gönderdiği ve dava dosyasına giren çarpıcı iddialarına ve araştırılması halinde davanın seyrini değiştirebilecek iddialar ile sorulara yer verilmişti. Ağabey Safitürk, mahkemeye gönderdiği dilekçede, savcının davaya samimiyetsiz yaklaştığını, soruları nedeniyle kendisine 'Suyu bulandıramam' dediğini belirterek, kaymakamın bombalı saldırıdan dakikalar sonrasına kadar çalışır haldeki cep telefonunun nasıl tahrip edildiği, gözaltına alınan şahısların ifadelerinin önceden mi hazırlandığı, patlamadan dakikalar önce Safitürk ile görüşen ve müteahhit olduğu belirtilen kişinin kim olduğu, ifade vermek isteyen kişilerin beyanlarına neden başvurulmadığı vekoruma polisinin neden sorgulanmadığını gibi pek çok soru yöneltmişti.

İLGİLİ HABER: KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN AĞABEYİNDEN DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK SORULAR

'YAZDIKLARINA DİKKAT ET, PARMAKLARINI KIRARIZ' TEHTİDİ

Artı Gerçek'te yayınlanan haberlerin ardından iddialara ilişkin savcılıktan herhangi bir açıklama gelmezken, muhabirimiz Nalin Öztekin, haberlerin yayınlanmasının ardından gizli bir numaradan gelen aramayla tehdit edildi. Telefondaki kişi Öztekin'e, 'Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız' diyerek telefonu kapattı.

Öne Çıkanlar