Kayyım, işçiyi 'sahte evrakla' KHK'li yapıp işten çıkardı

Kayyım, işçiyi 'sahte evrakla' KHK'li yapıp işten çıkardı
Silvan Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Nasır Çeliktemel, belediyenin kayyımla yönetildiği 2017 yılında memurlar için uygulanan KHK ile işten atıldı.

Diyarbakır Silvan Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Nasır Çeliktemel, kadrolu memurların ihraç edildiği 667 sayılı KHK ile 21 Ekim 2017 tarihinde ihraç edildi.

OHAL Komisyonu’na başvurmak için Diyarbakır Valiliği’ne giden Çeliktemel’e "kadrolu çalışan olmadığı için OHAL Komisyonu’na başvuramayacağı" yanıtı verildi.

Zehra Özdilek'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Çeliktemel, "Hiçbir yasal dayanak olmadan bizim görevimize son verildi. Sahte evrakla beni işten atmışlar. Silvan’da hukuk yok" dedi. 

Silvan Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Nasır Çeliktemel, belediyenin kayyımla yönetildiği 2017 yılında memurlar için uygulanan KHK ile işten atıldı. İşine son verilme gerekçesini öğrenmek için Silvan Kaymakamlığı’na dilekçe yazan Çeliktemel’e, "667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edildiğinden Silvan Belediye Başkanlığı tarafından iş akdiniz feshedilmiştir" yanıtı verildi. Diyarbakır Valiliği OHAL Komisyonu’na başvuran Çeliktemel’e gelen yanıt şaşırttı.

Valilik’ten gelen yanıtta, Çeliktemel’in "devlet memuru olmadığı için KHK ile atılamayacağı dolayısıyla OHAL Komisyonuna başvuramayacağı" belirtildi. 667 sayılı KHK’nin memurlar için geçerli olduğunu belirten Çeliktemel, "Sahte evrak düzenleyip beni işten attılar. Silvan’da devlete, Emniyet’e, adalete güveni bırakmadılar. Eski AKP ilçe başkanlarına dava açmıştım. Onların talimatıyla işsizlikle terbiye etmeye çalışıyorlar. Hukuk, yasa tanımıyorlar"dedi.
 

Öne Çıkanlar