Kayyım kayyımı tebrik etti: 'Başarılar'

Kayyım kayyımı tebrik etti: 'Başarılar'
Kendisi de Büyükşehir Belediyesine kayyım atanan Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, kayyım atanan Yenişehir ve Kayapınar belediyelerini ziyaret ederek tebrik etti.

ARTI GERÇEK-İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos'ta görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanı Doktor Adnan Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, HDP’li seçilmiş başkanların yerine kayyım atanan Yenişehir ve Kayapınar belediyelerini ziyaret etti.

Yenişehir Belediyesi kayyımı Ünal Koç ve Kayapınar Belediyesi kayyımı Murat Beşikçi'yi makamında ziyaret eden Vali ve DBB kayyımı Güzeloğlu, kayyımlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Yapılan görüşmelerde kayyımlar birbirlerini tebrik etti.

ATANMIŞ ATANMIŞA "BAŞARI" DİLEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Güzeloğlu, Kayapınar ve Yenişehir Belediyelerinin kayyımlarına "başarılar" diledi.

NE OLMUŞTU?

19 Ağustos-16 Kasım 2019 tarihleri arasında Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, biri il, 19’u ilçe, biri de belde olmak üzere toplam 24 HDP’li belediye başkanı İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden uzaklaştırıldı. Bu belediyelere o il ve ilçelerin mülki amirleri, yani vali ve kaymakamlar atandı. HDP’li 36 belediye başkanı gözaltına alınırken, 14’ü de siyasi operasyonlarla tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar