Mızraklı: Biz sabah kahvaltısı olursak, yarın siz öğle yemeğisiniz

Mızraklı: Biz sabah kahvaltısı olursak, yarın siz öğle yemeğisiniz
Kayyım atamasına karşı tepkiler sürüyor. Görevden uzaklaştırılan Diyarbakır BB Eşbaşkanı Mızraklı, belediyeye girişlerinin engellendiği gün kasada 7 milyon TL para olduğunu söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEKDiyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri  sürüyor.  Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin  karşısında bulunan Lise Caddesi’nde gerçekleşen kayyım karşıtı eylem 32'inci gününü geride bıraktı.

EYLEME KADINLARDAN DESTEK

HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katılımı ile devam eden eyleme ilgi yoğundu. Zılgıt, ezgi ve sloganlarla devam eden eylemde HDP yanı sıra Kürdistani ittifak içinde yer alan partiler, meslek odaları ve STK temsilcileri katıldı.  Kadın kurumları üzerinde ‘Bedenime ve irademe dokunma’ yazılarının yer aldığı tişörtleri giyerek eyleme katıldı. Kadınlar ıslık ve sloganlarla kayyım atamasına tepki gösterdi. Yapılan oturma eyleminin ardından basın açıklamasına geçildi. TJA’dan Vesile Narin, Kürdistani ittifak adına Ayettulah Aşiti birer konuşma yaptı.

GÜZEL: EŞ BAŞKANLIK MOR ÇİZGİMİZDİR

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, kayyım atanarak halkın iradesinin gasp edildiğini söyledi.  Kayyım atamanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını ifade eden Güzel, "Halkın parasını nasıl çar çur ettiklerini gördük. Halkın parasının nasıl hediyelere, nasıl varaklara gittiğini gördük. 2,5 yıl önce halkın iradesi gasp edilmişti. Bu gün yine gasp edildi. Kayyım irade gaspıdır. Kayyım kadın düşmanıdır. Kayyım kadın kazanılmalarını hedef almıştı. İlk önce hedef aldıkları eşbaşkanlık sistemidir.  Bir kez daha sesleniyoruz. Es başkanlık bizim mor çizgimizdir, kadın kazanıdır. Eş başkanlık siyasetin mor rengidir.  Eş başkanlık sistemini de, kadın kazanımlarını da bırakmayacağız" dedi.

 MIZRAKLI: BELEDİYE KASASINDA 7 MİLYON TL VARDI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Diyarbakır’ın seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı,  şeffaf yönetime tahammül etmedikleri için 19 Ağustos’un yaşandığını söyledi. Tüm harcamaları kuruşuna kadar hesapladıklarını ifade eden Mızraklı, "Kuruş kuruş hesapladık. Her harcadığımız paranın bu halkın alın teri olduğu bilinciyle davrandık.  Belediyeye girişimiz engellendiği gün, belediyenin kasasında 7 milyon, yani eski parayla 7 trilyon lira vardı. Hani bize diyorlar ya ‘oraya buraya para gönderdiler’ diye. Utansınlar… O 7 trilyonda onlara haram zıkkım olsun" diye anlattı.

 "38 BAŞLIKTA HUKUKSUZLUĞU ANLATTIK"

Mızraklı, yaptıkları başvuru üzerine İdare Mahkemesi’nin İçişleri Bakanlığı’ndan savunma istemesine de değindi. İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda yapılan işin hukuksuz olduğunu 38 başlıkta sıraladıklarını anlatan Mızraklı, "İdare Mahkemesi 11 Ekim’de bir karar verecek. Bakalım ne karar verecekler. Bunun cevabını göreceğiz" dedi.

  

"KULP OLAYINI AYDINLATIN"

Mızraklı’nın gündeminde Diyarbakır Kulp ve Erzurum Karayazı belediyelerine kayyım atanması da vardı. Kayyım atamalarının Kulp’ta yaşanan patlamanın ardından gerçekleştiğini hatırlatan Mızraklı, şunları söyledi: "Kulpta bombalar patladı, 7 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 10 yurttaşımız ağır yaralandı.  Faillerini bulsunlar. Faillerini çok iyi bildiklerini düşünüyorum. Bu devletin imkanları bunu ortaya çıkarabilecek kapasitededir. Failleri bulma yerine kalkıp onun propaganda malzemesine dönüştürüp, Kulp’ta Karayazı’da kayyım atamayı meşrulaştırmak istiyorlar. Bizim açımızdan hiçbir zaman meşru olamayacaklar. Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. Korkmayın… Biz bunlara direnmesini biliriz. Eğer biz sabah kahvaltısı olursak, bilin ki yarın siz öğle yemeğisiniz. Bunu unutmayın diyoruz."

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.

Öne Çıkanlar